Фінішні 80 кілометрів: як перетворити "Північний потік-2" на металобрухт

18 травня 2021, 09:09
Навіть при будівництві кілометра на добу росіяни можуть встигнути закінчити свій проект з будівництва труби в обхід України. Але це надто оптимістичний сценарій.
Північний потік-2
Будівництво Північного потоку - 2 / Reuters

У "Північного потоку-2" поступово вимальовується новий дедлайн. Тепер це вибори в Німеччині. На них з високим ступенем ймовірності можуть перемогти "зелені", які є принциповими і категоричними противниками проекту. Вибори в Німеччині пройдуть в кінці вересня, після чого буде невеликий період "усушки-утряски" формування нового уряду, а потім можуть послідувати кардинальні зміни нової влади Німеччини щодо позиції за проектом ПП-2.

Час начебто ще є, залишається прокласти приблизно 80 км труби. Навіть кілометр на добу - можна встигнути. Хоча кілометр - це дещо оптимістично, темпи укладання приблизно в півтора-два рази нижчы за ті, які були два роки тому.

читайте такожУ США зробили заяву про Північний потік-2 і РосіїОднак зараз будівництво призупинено у зв'язку з подачею позову "зелених". Судове засідання, потім деякий час на апеляцію - і часовий фактор стане вже критичним. Якщо ж НАТО (наприклад) на тиждень-другий влаштує навчання і закриє зону будівництва, то часу вже може і не вистачити.

відео дня

Звичайно, навіть у разі завершення будівництва (якщо це і станеться, то очевидно "впритул") постане питання про експлуатацію. У разі приходу "зелених" про жодне прихильне ставлення йтися не буде, і жодних винятків з правил Третього енергопакету Газпром вже точно не дочекається. Комерційна цінність СП-2 в такому випадку стане зовсім вже непристойно-сумнівною. Але так далеко зараз ніхто дивитися не стане. Адже якщо не вдасться завершити будівництво, то проблеми експлуатації навряд чи кого-небудь зацікавлять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти