Два шляхи вирішення конфлікту між Москвою і Києвом

19 квітня 2021, 08:44
Війна між Україною і Росією неминуча, так як обидві сторони бачать в один одному непримиренного ворога, екзистенціальну загрозу своєму існуванню.
Росія, Україна
Конфлікт між РФ і Україною закінчиться війною або дружбою / lb.ua

Головним підсумком переговорів у Парижі є той факт, що всі сторони - Франція, Німеччина, Росія і Україна нарешті остаточно усвідомили, що Мінські угоди неможливо виконати, тому що Франція і Німеччина не в змозі примусити Україну до цього.

А чому не можуть? Тому що зовнішня політика Німеччини і Франції вирішальною мірою залежить від США. Іншими словами, обидві країни не володіють повним суверенітетом. А залежні країни не можуть виступати гарантами і не володіють важелями примусу.

Такими важелями щодо України зараз володіють тільки США. А у них особливі рахунки з Росією. Це досить швидко усвідомив Порошенко і просто забув про Мінські угоди. А через два роки свого президенства це зрозумів і Зеленський, чим роздратував Меркель, Макрона і Путіна.

відео дня

Тому сталося те, про що я писав наступного дня після підписання Мінських угод: вони не будуть виконуватися і нормандський формат неминуче трансформується у формат США - Росія.

Власне, все це вже чудово розуміють і Меркель з Макроном. Вони із задоволенням скинули б з себе вантаж, який їм не по плечу.

Але чи відбудеться зустріч Путіна і Байдена? Швидше так, ніж ні. Причому українське питання буде там головним. Власне, це питання про війну.

Але чи зможуть вони знайти рішення щодо Донбасу? Точніше, по Україні. Ні, не зможуть.

читайте такожЗа крок від гарячої війни: що чекає Україну в разі вторгнення РосіїТому що конфлікт на Донбасі неможливо вирішити ніякими дипломатичними і політичним засобами, так як це вже екзистенціальний конфлікт, на зразок конфлікту між євреями і палестинцями. Тому він буде вирішений тільки радикальним військовим шляхом в результаті війни України і Росії.

Чи зможуть США стримати Росію? Ні, не зможуть.

Україна може уникнути війни тільки, якщо сама цього реально захоче і якщо відмовиться від наївних ілюзій, що Захід нам допоможе або прийме в НАТО. Але для цього необхідно зробити величезні зусилля над своєю свідомістю і переглянути багато своїх доктрини і ієрархію пріоритетів.

Чи захоче і чи зможе Україна зробити такі зусилля? Ні. У найближчі десятиліття цього не буде.

Чи захоче Росія відмовитися від вирішення українського питання військовим шляхом? Ні, і це навіть не вимагає пояснення.

читайте такожНова велика війна з Росією неминуча, але не за ДонбасВійна неминуча, тому що обидві сторони бачать в один одному непримиренного ворога, екзистенціальну загрозу своєму існуванню. А якщо ситуація непримиренної ворожнечі вже створена, то, як доводив ще великий Карл Шмітт, політика таких ворогуючих народів може бути і буде тільки єдиною - усунення ворога.

Не перемога у війні, а саме усунення ворога. Усунути ворога можна, в кінцевому підсумку, тільки двома способами. Або повністю знищивши його, або помиритися з ним, як зробили багаторічні вороги Німеччина і Франція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти