StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Режим Угрюм-Бурчеєва активований": рецензія на фільм "Чоловік на ім'я Отто"

15 січня 2023, 11:24оновлено 16 січня 2023, 11:30
В українському прокаті йде "Чоловік на ім'я Отто" - трагікомедійна мелодрама з Томом Хенксом у головній ролі (за романом Фредріка Бакмана).
Людина на ім'я Отто
"Чоловік на ім'я Отто" / Columbia Pictures

В американській глибинці спроваджують на пенсію літнього чоловіка Отто (тому Хенкс). Він завжди був буркотуном, але після того, як овдовів, зовсім став нестерпним. Так само як і нестерпним стала його життя і тому він збирається, скажімо так, мило і мотузку використовувати не за призначенням. Але раптово в будинок по сусідству з ним в'їжджає пара: рохля-чоловік Томмі (Мануель Гарсія-Рульфо) і реготушка Марісоль (Маріана Тревіно) з двома дітьми. Чи варто говорити, що життя Отто після цього зміниться кардинально.

Здавалося, що легендарний актор Том Хенкс в останні роки не те, щоб пішов на пенсію, але помітно знизив активність. І ролі підбирав собі, скажімо так, за вагою і за віком - за типом постапокаліптичного бродяги Фінча або підступного менеджера Елвіса Преслі полковника Паркера.

"Чоловік на ім'я Отто" (екранізація роману шведського письменника Бакмана) в принципі, особливо з цього ряду не вибивається. І видно, що роль добре підігнали під Хенкса - і з-під образу суїцидального літнього буркотуна все одно проглядає то велике серце Форреста Гампа, то героїзм пілота Саллі.

Фільм взагалі вийшов дуже передбачуваний і по-голлівудськи затишний - хоч і з явним докором в трагікомедію. Хенкс панує на екрані, а інші актори йому успішно підіграють - і кіно виглядає дуже легко (плавно переходячи від трагікомедії, до мелодрами). Злегка може покоробити тільки зовсім вже сиропно-ванільний фінал, але це вже причіпка не по-суті.

Людина на ім'я Отто

Підсумовуючи - кіно рекомендується до перегляду всім фанатам Тома Хенкса, скандинавської прози та й просто любителям на пару годин відволіктися в темряві кінотеатру від жахів життя в нинішній Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти