StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як швидко відучити кота лазити по столу: результат вас здивує

29 січня 2024, 00:03оновлено 29 січня, 17:48
12604
Як відучити кота лазити де не можна - дізнайтесь корисні поради у матеріалі Главреду.
Як швидко відучити кота лазити по столу: результат вас здивує
Чому коти залазять на стіл / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Як відучити кота лазити по столах назавжди та які методи найкраще допоможуть. Відомо, що деякі коти часто залазять на стіл, однак якщо розкласти на ньому шкірку від мандарина чи апельсина, домашній улюбленець уникатиме прогулянок на стіл. Щоб ефект був 100%, варто спробувати натерти стіл ефірною олією, яку не люблять коти.

Як зробити так щоб кіт не лазив на стіл

Щоб кіт перестав лазити на столі необхідно дати зрозуміти домашньому улюбленцю, що це місце небезпечне. Існує декілька способів, як це зробити.

Кіт може злякатись шарудіння на столі, тож можна застелити на столі фольгу.

відео дня

Потрібно надати столу специфічний запах. Відомо, що коти не люблять різкі запахи. Найбільше їм не до вподоби аромати цитрусових.

Також дієвим методом є використання скотчу. Варто наклеїти на стіл смужки двостороннього скотчу. Коли кіт декілька разів наступить на липку стрічку, то злякається і наступного разу подумає.

Який запах кішки не люблять

  • Коти ненавидять запах будь-якого оцту. Часто власники котів використовують розведений із водою оцет, щоб привчити пухнастиків ходити в туалет в належне місце. Щоб кіт не ходив у туалет по різним куткам дому, варто розведеною сумішшю протерти меблі та підлогу.
  • Ефірні олії - зло для котів. Щоб коти не псували меблі або не залазили на стіл, варто застосувати олії із запахом розмарину, лимону чи лаванди. Використати їх можна двома способами: просочити вату і покласти за меблями, або запалити аромалампу.
  • Кішок також відлякують запахи спецій та різні прянощі. Найбільше пухнасті друзі не люблять корицю, гвоздику та чорний перець.

Чому кішки люблять залазити на столи

Домашні улюбленці таким чином прагнуть привернути до себе увагу. Вони можуть застрибнути на стіл, коли ви їсте чи працюєте, так він показує, що хоче поспілкуватись із вами.

Найбільш часто коти залазять на стіл, бо їх приваблюють смачні запахи. Також вони можуть красти їжу зі столу, поки ви не бачите. Від цього потрібно якомога раніше відучувати котів, адже наслідки можуть бути важкі.

Коти люблять лазити на різні вершини, а стіл - це одна із таких вершин у домі. Так коти можуть із невеликої висоти спостерігати за територією будинку.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти