StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно обрізати троянди на зиму: навесні вразять всіх своєю красою

9 вересня 2024, 23:58
41447
Якого місяця потрібно обрізати троянди восени, щоб вони зберегли свій здоровий вигляд - садівники поділились корисними лайфхаками.
Як правильно обрізати троянди на зиму: навесні вразять всіх своєю красою
Коли обрізка троянд на зиму в Україні / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Що буде, якщо не обрізати троянди на зиму та чому варто це робити - фахівці розповіли про переваги таких процедур для рослин. Відомо, що осіння обрізка троянд допоможе покращити та зміцнити їх імунітет. Також, якщо обрізати квіти, то їх легше вкрити на зиму та доглядати за ними.

Чи можна обрізати троянди при мінусовій температурі

Фахівці розповіли, що обрізку троянд восени варто робити, коли температура на вулиці вже має регулярні нічні морози до -5 градусів. Таким чином це допоможе підготувати троянди до укриття та підвищити їх стійкість до сильних морозів.

Також не варто робити обрізку квітів до початку морозів, адже зрізання бутонів в теплу погоду може стимулювати їх ріст, а це може суттєво зашкодити рослині. Експерти радять починати обрізати троянди після того, як температура вночі опуститься нижче 0 градусів і буде стабільна.

відео дня

Також можна вкрити квіти і варто робити це відразу після обрізки троянд. Однак, варто звернути увагу на прогноз погоди, якщо потеплінь в найближчі 2 тижні не буде, тоді квіти можна накривати. Однак, якщо заморозки є в прогнозі одиничні, то краще вкрити троянди вже взимку, а саме у грудні.

Як правильно обрізати троянди восени на зиму

Досвідчені садівники розповіли, що найкращий термін початку обрізки троянд - це середина або кінець жовтня. Варто звернути увагу на те, щоб температура повітря вночі сягала близько -3 градуси. Наголошують, що у теплі дні не потрібно робити обрізку троянд, адже рослини ще перебувають у фазі росту, тож такі дії лише стимулюватимуть активний ріст троянд.

Після того, як ви обрізали троянди, варто їх правильно підгорнути. Підрізані кущі троянд потрібно засипати сухою землею на 10 см, аби щеплені гілки були під невеликим шаром ґрунту. Варто взяти верхній шар землі із саду і насипати всередину куща, однак заборонено додавати тирсу для підгортання.

Також досвідчені садівники розповіли, що варто вкрити кущі троянд після обрізки. Якщо температура на вулиці не дуже холодна, то кущі троянд можна не вкривати до заморозків. Однак, якщо заморозки невеликі, то квітку без укриття можна тримати навіть до грудня.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти