StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як можна використовувати стрілки часнику: господині здивували рецептами

4 червня 2024, 21:36оновлено 11 червня, 00:41
718
Що робити, якщо часник пішов у стрілку - досвідчені господарі розповіли корисні поради.
Як можна використовувати стрілки часнику: господині здивували рецептами
Куди подіти часникові стрілки / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Що робити з часником після видалення стрілок та що можна зробити із зрізаних стрілок часнику - Главред зібрав корисні поради та рецепти. Досвідчена господиня поділилась рецептом та розповіла про користь вживання стрілок часнику. Відомо, якщо їсти стрілки часнику, то можна нормалізувати артеріальний тиск та покращити травлення.

Вас також зацікавить корисний матеріал: Як зберігати часник у банці: 3 найкращі способи, щоб він витримав всю зиму в ідеальному стані.

Коли та як прибирати стрілки біля часнику

Фахівці рекомендують обрізати стрілки на часнику ножицями або спеціальним садовим секатором, в крайньому разі можна це зробити і ножем. Однак, важливо дотримуватись правильного обрізання стрілок, варто зрізати їх на висоті 1 см від основи.

Необхідно обрізати стрілки лише вранці у теплу погоду. У таку погоду зрізи обов'язково мають підсохнути, інакше існує ризик інфікування часнику. На наступний день після зрізання стрілок, варто обов'язково полити часник. Також потрібно пам'ятати, що після видалення стрілок із часнику, необхідно обережно зав'язувати його через кілька тижнів. Таку процедуру краще зробити за 5-7 днів до збирання врожаю, такі маніпуляції допоможуть мати великий урожай часнику.

Що можна приготувати зі стрілок часнику

Мало хто знає, але часникові стрілки не тільки їстівні, а й дуже смачні. Існує безліч корисних та цікавих рецептів - Главред поділився найпопулярнішими.

Намазка з часникових стрілок

Для початку варто перебрати та промити часникові стрілки, а потім потрібно нарізати їх розміром приблизно 3см. До нарізаних стрілок потрібно додати подрібнений кріп. Це все варто відправити у блендер і додати сіль та олію - добре перемішайте до однорідної консистенції і можете подавати на стіл.

Смажені стрілки часнику

Після того як помили стрілки часнику, потрібно відрізати бутон, адже він не знадобиться. Стебла стрілок варто нарізати на невеликі шматочки.

На пательню додайте вершкове масло, нарізані стрілки часнику та обов'язково 3 столові ложки води. Це все потрібно тушкувати на слабкому вогні близько 10 хвилин під кришкою. Однак, іноді варто помішувати страву. Якщо ви помітили, що стрілки у пательні змінили колір, тоді час додавати сметану, сіль і перець на свій смак. Це все потрібно ще раз добре перемішати, залишити тушкувати ще на 5 хвилин і можна смакувати.

Мариновані часникові стрілки

  • Для початку потрібно приготувати стерилізовані банки. Необхідно ретельно промити часникові стрілки та зрізати бутони. Нарізати стрілки варто невеликими шматочками, щоб помістились у банки.
  • Стрілки потрібно занурити в окріп та проварити близько 10 хвилин та обережно виймати за допомогою шумівки і викласти на сухий рушник, щоб вийшла зайва волога.
  • В окремій каструлі потрібно поставити півтора літра води, щоб закипіла та додати цукор, спеції, сіль і даємо проваритися 7-10 хвилин, а потім варто додати оцет.
  • Стрілки часнику потірбно щільно вкладати у банки та залити готовим маринадом. Після цього потрібно закатати залізними кришками і втеплити банки.

Дивіться відео про те, що приготувати зі стрілок часнику:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти