StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви навіть не підозрювали: експерт назвала 4 ознаки того, що у вас в домі цвіль

7 січня 2024, 03:40оновлено 8 січня, 14:17
Експерт з прибирання поділився місцями та речами, на які слід звертати особливу увагу, щоб допомогти домогосподарствам запобігти поширенню плісняви.
Ви навіть не підозрювали: експерт назвала 4 ознаки того, що у вас в домі цвіль
4 ознаки того, що у вас в будинку цвіль - як позбудеться цвілі / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Експерт з прибирання поділився чотирма ознаками плісняви, які не можна ігнорувати, якщо вони з'явилися у вашому домі.

Цвіль процвітає у вологому середовищі і може рости у всіх приміщеннях вашої оселі, причому найчастіше її можна помітити. Однак іноді вона може розвиватися в тих місцях, де ви не одразу помітите її появу. Щоб допомогти домогосподарствам запобігти поширенню плісняви по всій оселі, один з експертів з прибирання поділився місцями та речами, на які слід звернути особливу увагу, пише Mirror.

Даніель Волльманн, зареєстрований холістичний дієтолог, звернулася у своєму Instagram поділитися чотирма підступними способами, якими пліснява може ховатися у вашому домі, і що ви повинні робити, щоб боротися з нею.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як за допомогою перекису вожню позбутись від цвілі, рекомендуємо наш матеріал: Жінка показала, як позбутися цвілі у ванній: неймовірний лайфхак із перекисем.

Зливний бачок унітазу

Можливо, це не перше місце, яке ви подумаєте перевірити, але ваш унітаз - як у чаші, так і в бачку - може приховувати плісняву. За словами Даніель, якщо пліснява затримується в бачку та чаші, це може бути ознакою більшої проблеми, і цілком можливо, що вона росте десь ще у вашому домі.

Якщо ви виявили плісняву тут, спочатку слід очистити її за допомогою відбілювача або антибактеріального спрею. Після цього слід поспостерігати за пліснявою протягом наступних кількох днів, і якщо вона знову з'явиться, це може означати, що існує більш серйозна проблема, яку потрібно вирішити.

Дивіться відео про те, які ознаки вказують на наявність цвілі у вашому домі:

Бульбашки на фарбі

Ріст плісняви впливає на те, наскільки добре фарба тримається на поверхні, тому, якщо на вашій стіні є пліснява, з часом фарба може почати пузиритися через її нездатність з'єднуватися з матеріалом, що знаходиться під нею. Даніель зазначила, що, звичайно, фарба з часом може відшаровуватися, але якщо ви помітили плями з пухирцями - особливо в таких місцях, як душ або раковина - це може бути пов'язано з пліснявою.

Якщо ви виявили це у себе вдома, спершу потрібно висушити цю ділянку. Ви можете зробити це за допомогою рушників, вентиляторів, осушувачів тощо. На жаль, вам доведеться дослідити далі і перевірити, чи спричинено це зовнішнім фактором, наприклад, душем, чи внутрішнім, наприклад, протіканням труб.

Лущення/відшаровування фарби

Ще однією ознакою підступного росту цвілі є відшарування або лущення фарби. Хоча це не завжди так, але відшарування фарби на гіпсокартоні також може вказувати на проблему з пліснявою. Оскільки пліснява продовжує рости, вона врешті-решт прорветься крізь фарбу, що призведе до її відшарування та розтріскування.

Найчастіше люди роблять, коли фарба тріскається і відшаровується, - просто зафарбовують її. Однак це не вирішить основну проблему, і фарба лише почне тріскатися знову в якийсь момент у майбутньому. Знову ж таки, вам потрібно буде дослідити і знайти причину, щоб уникнути повторення циклу відшаровування фарби.

Зазори між плінтусами

Даніель пояснила своїм підписникам, що якщо їхній плінтус відходить від стіни, це може бути пов'язано з пліснявою. Тривалий вплив плісняви та надлишку вологи може призвести до того, що плінтуси скручуються та деформуються. Даніель пояснила, що деревина часто нагрівається, коли є пліснява, тому раз на місяць було б добре перевіряти плінтуси в кожній кімнаті, в тому числі за меблями. Знову ж таки, це можна очистити за допомогою відбілювача, антибактеріального спрею або білого оцту, і знову ж таки, вам потрібно буде дослідити, чи є більш глибока проблема у вашому домі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти