StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яка різниця між еспресо та американо: проста відповідь на популярний напій

10 серпня 2023, 16:21оновлено 11 серпня 2023, 17:36
124375
Навряд чи знайдуться більш популярні серед простої публіки види кави, ніж американо і еспрессо. Главред розбирається, в чому різниця між еспресо і американо.
Еспресо
Еспресо та американо - ледве не найпопулярніші види кави / колаж instagram.com/lamericano_cafe/americano_cafe_si/triangle_espresso/coffeevenga

Як кажуть фахівці, перше, на що слід звертати увагу при визначенні виду кави, – наявність і якість пінки.

Американо або еспресо

Для правильно приготованого еспресо пінка - обов'язкова умова. Якщо вона щільна, але еластична при цьому ‒ створена з десятків дрібних бульбашок – значить, з напоєм все в порядку. Крім того, піна залишається практично непорушною навіть після розмішування напою ложечкою. Плюс це означає, що кава вийшла дуже міцною.

Якщо ви дуже цікавитеся темою кави, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Для чого п'ють каву з кардамоном: результат приємно здивує".

відео дня

Американо "правило пінки" ігнорує. Не те, щоб вона зовсім була відсутня ‒ при приготуванні американо по-шведськи (коли в чашку з окропом вливають еспресо) пінка не руйнується і залишається такою ж щільною, як і в еспресо. А ось другий спосіб - талійський (коли еспресо розводять окропом) не залишає пінці ніяких шансів.

Американо і еспресо різниця

Досвідчені бариста виділяють як мінімум чотири відмінності:

  • еспресо - міцна концентрована кава з мінімальною кількістю води; американо-менш насичена, води в ній наполовину більше;
  • у чашці еспресо завжди присутня пінка, в американо - не завжди;
  • основою американо є порція еспресо, розбавлена гарячою водою;
  • у еспрессо яскраво виражені смак і аромат, у американо – набагато слабкіше.
Еспресо

Кава американо шкода

При всіх достоїнствах кави американо, у нього вистачає і власних недоліків. Адже в моменти стресу або напруженої роботи велика спокуса зайвий раз підбадьоритися за допомогою чашки американо.

Плюс, фахівці нагадують, що новачки легко можуть зіпсувати каву американо (якщо перетримають каву в кавомашині). І тоді напій буде гірчити і видавати неприємний аромат. Крім того, неправильно приготований кави американо може завдати істотної шкоди здоров'ю людини, адже він містить в своєму хімічному складі шкідливі смоли і канцерогенні речовини.

Кава на людей діє по-різному, помітна зміна самопочуття характерно для тих, хто вживає напій епізодично. Згодом з'являється толерантність, хоча невелике підвищення тиску (на один-два міліметри ртутного стовпа) може зберігатися. Також осслабевает і сечогінну дію кави, хоча на перших порах такий ефект може доставляти незручність.

Інші Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти