StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тільки не у воді: як правильно розморожувати заморожену рибу

6 вересня 2023, 12:02
7633
Дотримуючись правил розморожування риби, ви зможете зберегти її смак і текстуру.
Як правильно розморожувати заморожену рибу
Як правильно розморожувати заморожену рибу / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Заморожування риби - це зручний спосіб зберегти свіжість і смак морепродуктів, але як швидко і безпечно розморозити її, щоб не втратити якість і смак? Ми розповімо вам про правила швидкого розморожування риби та пояснимо, чому розморожування у воді не завжди є найкращим варіантом.

Чому не можна розморожувати рибу у воді?

Розморожування риби у воді може привести до втрати її смакових і поживних якостей. Вода може розчинити частину смаку та соків, роблячи рибу менш ароматною та соковитою. Крім того, розморожена риба може поглинати воду, що призводить до зміни текстури та смаку.

відео дня

Як правильно розморожувати заморожену рибу?

  • У холодильнику: Цей метод вимагає часу, але зберігає якість риби. Покладіть заморожену рибу в герметичний поліетиленовий пакет і покладіть її в нижню частину холодильника. Розморожування може зайняти до декількох годин, залежно від розміру риби.
  • В мікрохвильовці: Якщо часу мало, можна скористатися мікрохвильовкою. Встановіть мінімальну потужність і розморожуйте рибу в інтервалах по 30 секунд, перевертаючи її кожен раз. Будьте обережні, щоб не пересушити рибу.
  • У пакеті з холодною водою: Цей метод швидкого розморожування вимагає трохи уваги. Упакуйте рибу в герметичний поліетиленовий пакет, а потім покладіть пакет у велику миску з холодною водою. Регулярно міняйте воду кожні 30 хвилин, щоб підтримувати температуру. Цей процес займає зазвичай 1-2 години.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти