StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як запекти яблука в мікрохвильовій печі: 8 головних правил для ідеального десерту

9 січня 2024, 03:50оновлено 9 січня, 16:03
Щоб печені яблука в мікрохвильовці вийшли ідеальними, потрібно дотримуватися низки важливих правил.
Яблока, запеченное яблоко
Як запекти яблука в мікрохвильовій печі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Печені яблука – це дуже проста, і при цьому надзвичайно смачна страва. На її приготування не потрібно буде витрачати багато часу, а при цьому результати точно порадують.

Радимо прочитати також такий матеріал: Лише геній помітить тварину на загадковій картинці: завдання треба вирішити за 8 секунд

Ще більше спрощує приготування цього десерту наявність вдома мікрохвильовки. Якщо у вас є така техніка, то навіть не доведеться вмикати духовку, щоб запекти яблука. Але варто знати кілька простих правил, як запекти яблука в мікрохвильовій печі.

відео дня

1. Для запікання підійдуть тільки ті сорти яблук, у яких щільна соковита м’якоть і товста шкірка – наприклад, сорти Симиренка, Голден тощо.

2. Перед запіканням яблука потрібно ретельно вимити і витерти насухо.

3. Потрібно дуже обережно вирізати серцевину, щоб не проколоти дно і боки яблука. Для цього зручно використовувати ніж з коротким лезом. Потрібно різати конусоподібно з того боку, де хвостик фрукта. Спершу варто вирізати заглибину формою конуса. Після цього буде зручніше вирізати решту серцевини яблука. Також буде зручно використати чайну ложку, щоб дістати вирізану серцевину з насінням.

4. Щоб шкірка яблука не потріскалася і не розірвалася під час приготування у мікрохвильовці, її можна проколоти зубочисткою у кількох місцях.

5. Після виконання чотирьох перших кроків яблуко вже можна відправляти у мікрохвильовку готуватися. Але для більшого смаку можна здійснити ще декілька кроків. Так, можна додати у заглибину яблука чайну ложку цукру і половину чайної ложки або трішки більше вершкового масла.

6. Посуд можна брати тільки такий, який підходить для мікрохвильових печей. При цьому посуд для запікання не потрібно змащувати.

7. Посудину з яблуком потрібно накрити зверху. При цьому можна використовувати як спеціальний купол для використання мікрохвильовці, так і кришку, яка підпадає під вимоги посуду, який можна відправляти у мікрохвильову піч. Чому потрібно накривати яблуко? Це робиться для того, щоб не загорівся цукор. Якщо ж ви не клали цукор в яблуко, то і накривати фрукт не обов’язково.

8. Час запікання залежатиме від кількох факторів – потужності мікрохвильовки, сорту яблука, його ваги і температури (тобто якщо яблуко лежало в теплі, воно запечеться швидше ніж те, яке ви щойно дістали з холодильника). Також варто зважати на ваші особисті уподобання: якщо ви любите сильно запікати яблука до стану пюре, тоді й часу знадобиться більше. Якщо ви хочете, щоб яблуко залишилося трішки твердуватим, тримайте його у мікрохвильовці 6-7 хвилин, якщо хочете зробити його м’якішим – тримайте довше.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти