StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як вивести плями з білих кросівок: 5 засобів, які врятують взуття

16 лютого 2024, 04:48
Білі кросівки постійного забруднюються, тому важливо знати, які домашні засоби ефективно позбудуться плям.
Як вивести плями з білих кросівок: 5 засобів, які врятують взуття
Як повернути білизну забрудненим кросівкам / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Біле взуття - це вічна класика, яка має місце у кожному гардеробі. Їх можна поєднувати з будь-яким образом, будь то повсякденний, або навіть більш святковий.

Проте вони мають великий недолік: біле взуття дуже легко забруднюється. Варто взути його один раз і вийти на вулицю, як вони втрачають характерний білий колір. Однак існують дієві засоби для чищення білого взуття.

Кросівки зазвичай виготовляються зі шкіри чи шкірозамінника, або з тканити, які є більш літнім взуттям. Щоб знати, яким способом їх краще очистити, потрібно розрізнити матеріат та тип плями.

відео дня

Якщо ви шукаєте корисні лайфхаки для покращення стану взуття, то рекомендуємо вам ознайомитись із матеріалом: Вода і бруд не страшні: чим змастити шкіряне взуття зимою.

Як вивести пляму з білих кросівок

Часто для видалення плями з білого шкіряного взуття достатньо невеликої кількості абразивного крему-очищувачу, нанесеного губкою. Якщо пляма особливо стійка, білий оцет є ще одним хорошим союзником. Вологі серветки можуть бути екстреним засобом, якщо пошкодження помітні відразу, а для масляних плям особливо ефективний м’який шампунь.

Якщо крім плями є подряпини, можна використовувати спеціалізований засіб для покриття, який можна придбати в магазинах.

Як позбутись плям на кедах з тканини

Натомість для тканинних кросівок чи кедів ідеально підходить харчова сода. Просто змішайте її зі столовою ложкою теплої води та столовою ложкою білого оцту, щоб створити ефективну миючу пасту.

За допомогою старої зубної щітки нанесіть її на пляму і злегка потріть, щоб позбутися її. Залиште суміш на кілька годин. Через декілька годин розчин висохне і його можна просто стерти. Таким чином, біле взуття буде ідеально чистим.

Зубна паста також чудово працює, якщо вона білого кольору. Обов'язково використовуйте зубну пасту тільки білого кольору, щоб не забруднити взуття ще більше. Залиште її на 10 хвилин, а потім видаліть ганчіркою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти