StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від мурашок будинку і в саду - перевірені способи

23 липня 2021, 15:53
Які засоби від мурах допомагають їх позбутися, а які - марна трата часу і сил, дізнався Главред.
Як позбутися мурах в будинку раз і назавжди - всі способи
Як позбутися мурах в будинку раз і назавжди - всі способи / 1zoom.ru

Навіть одня самотня мураха, що помічена в квартирі або на городі – вже привід підшукувати способи, як позбутися від мурах вдома або на ділянці.

Як пояснюють ентомологи, перший мураха - це розвідник, який обов'язково приведе за собою всю колонію (якщо вирішить, що у вас тепло, затишно і смачно годують). Більш того - він вже проклав за собою слід із феромонів, по якому ваше житло здатні відшукати інші розвідники. Відтак пора шукати ефективний народний засіб від мурах – щоб дешево і сердито.

читайте такожЛікар назвав комаху, здатну переносити Covid-19І не варто шкодувати бідненьких нещасненьких мурашок-трудоголіків. У природі мурахи корисні, проте в квартирі або в приватному будинку мурахи – це переносники небезпечних інфекцій. Їжу, що вкрали у людини, мурахи складують у важкодоступних місцях – після чого на їхніх "складах" починають з'являтися цвіль і грибок, які отруюють саме повітря в будинку.

Як позбутися від мурах

  1. Засоби від мурах - полити окропом
  2. Борна кислота від мурах
  3. Як позбутися домашніх мурах - запахи
  4. Народний засіб від мурах – сіль
  5. Промислові засоби від мурах

Засоби від мурах - полити окропом

Мабуть, найдешевший спосіб. Однак малоефективний. Спрацює - лише якщо при ошпарюванні місця проживання колонії вдасться вбити королеву, яка і плодить численне потомство. Якщо королева виживе - тоді не пощастило.

Борна кислота від мурах

Найкраще брати в аптеці. Ціни стартують від 9 грн/100 г. Тобто теж досить бюджетний варіант. І, як показує багаторічна практика, ефективний.

Після покупки доведеться повозитися з приманкою (можна змішати борну кислоту з м'якушем хліба, додавши для надійності меду, або навіть із фаршем). Працює це так: мурахи тягнуть приманку в колонію, там все це їдять і труяться.

Як позбутися домашніх мурах - запахи

Проти домашніх комах допоможуть сильні запахи: свіжовичавленого лимона, будь-якого ефірного масла, особливо ефективним вважається запах нашатирю. Рідину, що сильно пахне, необхідно наносити на шляху пересування зграї і місця скупчення.

Ще пару слів про нашатир: особливо ефективним він вважається, тому що викликає у мурах параліч травного тракту і сильні опіки.

Щоб нашатирний спирт не дуже швидко випаровувався - його розводять із водою (у співвідношенні 1 до 100, тобто на десятилітрове відро – 100 грам спирту). З огляду на кількість отриманого настою, цей метод добре використовувати, щоб позбутися мурах в саду або вивести мурах з городу (10 літрів вистачить для поливу значної території).

Народний засіб від мурах – сіль

Землю сіллю посипати не можна - а ось як метод боротьби з мурахами в будинку підійде відмінно. Діяти треба так само, як в американських фільмах жахів проти привидів і вуду: провести соляну межу на порозі і на підвіконнях. Сіллю також посипають сам мурашник і мурашині стежки.

Промислові засоби від мурах

Судячи з відгуків в інтернеті, найбільш ефективними вважаються:

  • Раптор;
  • інсектицидний гель Глобал;
  • аерозоль Dr Klaus;
  • гель Чистий будинок.

Невеликий лайфхак: ці засоби краще чергувати, тому що з часом у мурах виробляється стійкість на будь-яку отруйну речовину.

Раніше ми писали про те, як позбутися тарганів. Ми описали 5 лайфхаків, як позбутися тарганів, якщо вони вже проникли у ваш будинок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти