StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від тарганів: 5 лайфхаків

22 вересня 2020, 11:57оновлено 22 вересня 2020, 13:26
Таргани-одні з найпоширеніших домашніх шкідників в світі.
Як позбутися від тарганів: 5 лайфхаків

Не знаєте, як позбутися від тарганів? Ви не одні. Таргани - одні з найпоширеніших домашніх шкідників в світі.

В середньому таргани можуть мати довжину від 1 до 7 см. Різних тарганів в будинок можна привабити з різних причин. Але також існує безліч інших методів профілактики, таких як щоденне прибирання і правильне зберігання продуктів, щоб запобігти зараженню тарганами.

Але як позбутися від тарганів, якщо вони вже проникли в ваш будинок?

Таргани проникають у будинки в пошуках їжі, води і притулку. Після того, як вони заселилися, вони можуть швидко розмножуватися, створюючи загрозу для вашого комфорту і здоров'я. Важливо позбутися від тарганів до того, як відбудеться зараження. Відомо, що таргани є переносниками бактерій, які можуть викликати харчове отруєння, діарею, алергію і шкірні висипи. У великих кількостях вони також можуть видавати неприємний запах.

Перш ніж вирішувати, як вбити тарганів у себе вдома, найкраще розробити план. Для найбільш ефективної боротьби з тарганами зазвичай потрібно кілька методів.

Ліхтар і клей

Обдумуючи, який метод боротьби з тарганами використовувати, краще спочатку оглянути свій будинок на предмет можливих місць скупчення тарганів. Для цього використовуйте ліхтарик для пошуку популярних укриттів тарганів, в тому числі за холодильником, під раковиною, щілинами в шафах і полицях, в кутах дверей туалетів, шафах для ванних кімнат і туалеті.

Використовуйте клейові смужки для тарганів, щоб виявити великі заселення. Після огляду, виберіть найбільш важливі області для розміщення смуг. Слідкуйте за цими областями від декількох днів до тижня. Смуги в місцях з інтенсивним рухом зловлять найбільше тарганів, і ці місця потребують найбільшою обробки.

Герметик

Пастки можуть бути ефективними в скороченні існуючих популяцій тарганів, але вони не позбавлять від тарганів зовні, що намагаються проникнути всередину. Щоб запобігти поширенню тарганів, використовуйте герметик для заповнення можливих точок входу, включаючи проміжки між стінами або плиткою, невеликі щілини і вхідні отвори. Також допоможе використовувати ущільнювач на дверних і віконних системах.

Приманки

Гелева приманка може бути ефективним вбивцем тарганів. Гелева приманка зазвичай має форму трубки і може застосовуватися під плінтусами, в тріщинах і щілинах, а також поряд з місцями, які можуть залучити тарганів.

Ще один популярний метод при ухваленні рішення про те, як убити тарганів, - це використання приманок. Приманочні станції працюють, залучаючи тарганів на станції, щоб вони харчувалися отрутою. Потім отруєний тарган повертається до свого дому, вмирає і з'їдається іншими тарганами, передаючи отруту далі. Приманочні станції частково допомагають позбутися від тарганів, але не всіх тарганів в будинку. Вони також представляють проблему, тому що містять отруту і виглядають непривабливо, коли вони розкидані по будинку. Деякі приманки для тарганів містять тільки клей, щоб зловити тарганів, але не отруїти їх.

Борна кислота

Борна кислота, яка міститься в таких продуктах, як миючий засіб для одягу і зубна паста, може бути одним з найкращих вбивць тарганів. На жаль, її також легко використовувати неправильно, і вона може переміщатися повітряними потоками, відправляючи матеріал в місця, де діти і домашні тварини можуть контактувати з ним. Борна кислота, отримана шляхом хімічної сполуки бору і води, має низьку токсичність для людей і домашніх тварин, але смертельна для тарганів. При неправильному використанні борна кислота втрачає ефективність і зазвичай не рекомендується в якості єдиного методу позбавлення від тарганів.

Фахівці

Наймання фахівця для позбавлення від зараження тарганами може підвищити безпеку, запропонувати більш ефективний підхід до позбавлення від тарганів та забезпечити постійне рішення для боротьби з тарганами. Це також позбавляє від необхідності розкидати пастки по всьому будинку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти