StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як видалити сечовий камінь в унітазі: домашній засіб з двох інгредієнтів

26 серпня 2024, 17:44оновлено 29 серпня, 16:21
153847
В процесі експлуатації на поверхні унітаза можна спостерігати утворення вапняного нальоту і сечового каменю, але є спосіб, який допоможе це прибрати.
Як видалити сечовий камінь в унітазі: домашній засіб з двох інгредієнтів
Як швидко видалити сечовий камінь в унітазі / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Наліт в унітазі – розповсюджена проблема, але є ефективні домашні засоби, які допоможуть його прибрати.

Вам також може бути цікаво: Що робити, якщо з бачка унітазу тече вода: дуже легке, але робоче рішення.

Як видалити застарілий сечовий камінь в унітазі

Автор YouTube каналу "ЛайфхакКлуб" розповів, як прибрати кірку з сечі в унітазі. За його словами, для цього знадобиться лише вода та лимонна кислота.

Щоб прибрати весь наліт, спочатку необхідно підготувати коліно унітазу – з нього потрібно прибрати більшу частину води. Для цього можна використовувати пляшку або інші підручні засоби.

Далі необхідно підготувати засіб для чищення. Для цього потрібно змішати дві пачки лимонної кислоти з гарячою водою. Пізніше цей розчин потрібно залити в унітаз, щоб він повністю покривав забруднення. Важливо: щоб заливати розчин в унітаз, він має бути не надто гарячим, а швидше теплим.

Залиште засіб в унітазі на кілька годин, а краще на ніч. Коли час вийде, забруднення потрібно протерти щіткою.

Як позбутися нальоту в унітазі

Найпростіше чищення унітаза від вапняних відкладень передбачає використання йоржика, але існують ще кілька домашніх засобів, які впораються із цим завданням.

  • Оцет. Перед тим, як прибрати наліт в унітазі під водою, за допомогою вантуза прочищають каналізацію, потім відкачують воду з унітаза. Забруднені місця ретельно протирають сухою ганчіркою. Змочують оцтовою кислотою невеликий шматок чистої тканини або серветку, накривають нею жовту пляму і залишають на 5-6 годин. Після закінчення зазначеного часу внутрішню поверхню унітаза ретельно промивають, видаляючи залишки нальоту пластиковою або дерев'яною лопаткою.
  • Щавлева кислота. Кислотою обробляють поверхню і залишають на 5-6 годин, після чого добре промивають. Якщо потрібно видалити старі відкладення, то кристали щавлевої кислоти розчиняють в спирті та виконують аналогічну обробку.
  • "Білизна". У складі "Білизни" міститься хлор, що дозволяє розчинити стійкі плями. Для такого методу викачують або виштовхують воду з унітаза, намагаючись досягти максимального ефекту. Наливають рідину на пляму або змочують в ній йоржик. Ретельно протирають забруднені місця і залишають на 2-3 години. Після закінчення цього часу поверхню протирають ганчіркою, чистять йоржиком, залишки вапняних відкладень видаляють за допомогою пластикового або дерев'яного скребка.

Що найкраще розчиняє сечовий камінь – відео:

Що таке ЛайфхакКлуб?

ЛайфхакКлуб - канал на YouTube, де автор розповідає про те, як застосовує на практиці прості поради, що допомагають розв'язувати проблеми по дому. У каналу понад 11 мільйонів переглядів, зазначено в описі.

Як видалити сечовий камінь в унітазі: домашній засіб з двох інгредієнтів
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти