StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як випрати взуття в пральній машині: правила, які збережуть техніку

21 вересня 2024, 03:00
20
Не всі види взуття можна прати в пральній машині.
Як випрати взуття в пральній машині: правила, які збережуть техніку
Як прати взуття / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Багато хто задумується над тим, як випрати взуття, не пошкодивши його. Звичайно, можна скористатись звичайною пральною машиною, але і тут є кілька правил, пише sante+.

Яке взуття можна прати в пральній машині

Прання взуття в пральній машині може здатися простим рішенням, але універсальних правил не існує.

відео дня

Для початку ознайомтеся з рекомендаціями виробника. Взуття із замші, шкіри або шкірозамінника часто вимагає особливого догляду і ручного прання.

Однак босоніжки на підборах або прикрашені перлами чи атласом - зовсім інша справа! Такі делікатні речі краще довірити професіоналу.

"Люди часто забувають, що ці матеріали можуть бути надзвичайно чутливими до води та звичайних мийних засобів", - зазначає фахівець з чищення Даніель Один.

Як правильно прати взуття в пральній машині

Перш ніж почати прати взуття в пральній машині, слід дотримуватися кількох основних правил, залежно від типу матеріалу, який ви використовуєте. Ось рекомендації фахівця з чищення Даніели Один:

  • Взуття з бавовни, нейлону, парусини або поліестеру. Ці матеріали, як правило, досить міцні, щоб їх можна було прати вручну. Однак, експерти не радять прати таке взуття в пральній машині, оскільки воно може пошкодитись.
  • Шкіряне взуття. Воно більш делікатне і вимагає особливого догляду. Вибирайте засоби, пристосовані до шкіри, щоб очищати і живити її. Для видалення плям можна використовувати домашню очищувальну пасту або спеціальний засіб для шкіри. Однак, зі шкірою краще уникати води за будь-яку ціну. Достатньо злегка вологої ганчірки.
  • Замшеве взуття. Замша - особливо крихкий матеріал, який легко покривається плямами і вбирає вологу. Найкращим рішенням для цього взуття є профілактика, шляхом нанесення захисного засобу одразу після покупки. Після того, як замша забруднилася, відновити її первісний вигляд надзвичайно складно.

Як покроково почистити взуття в пральній машині

  1. Вийміть шнурки та устілки. Шнурки мають тенденцію заплутуватися, що ускладнює їх ефективне прання, а устілки можуть вбирати занадто багато води, деформуватися і важко сохнути.
  2. Точкове чищення. Перед тим, як закинути взуття в пральну машину, варто обробити всі видимі плями. Для цього приготуйте розчин з води та м'якого миючого засобу. Занурте в розчин зубну щітку та акуратно потріть плями у верхній частині та на підошві взуття.
  3. Прання в пральній машині. Щоб захистити взуття в барабані машини, покладіть його в сітчастий мішок для білизни або наволочку на блискавці. Додайте рушники, щоб збалансувати навантаження. Це не дасть кросівкам підстрибувати на всі боки, пошкоджуючи і взуття, і машину. Для дбайливого прання використовуйте делікатний режим у холодній воді, з мінімальним віджиманням або без нього.
  4. Дезодоруйте устілки. Покладіть їх у пакет і посипте содою. Залиште на ніч, і все! Сода поглинає неприємні запахи, і ви будете вражені результатом.
  5. Виперіть шнурки вручну. Хоча ви можете прати шнурки в пральній машині, ручне прання часто є найкращим варіантом. Замочіть шнурки в гарячій мильній воді на 15 хвилин. Потріть невеликою щіткою, щоб видалити всі плями.
  6. Сушіння на повітрі. Після того, як ви почистили взуття, висушіть його на повітрі. Підніміть язичок, щоб повітря могло циркулювати всередині взуття.

Як часто слід мити взуття

Пару взуття, яку часто носять, слід чистити щонайменше раз на два тижні. Але все залежить від того, як ви його використовуєте. Деякі види взуття забруднюються дуже швидко, тому нормально мити взуття, як тільки воно забруднилося або вкрилося брудом, до того, як плями стануть стійкими.

Як випрати взуття в пральній машині: правила, які збережуть техніку
Засіб від плям / Інфографіка: Главред

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти