StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відмити духовку від застарілого жиру - 3 народні засоби, які не підведуть

12 вересня 2024, 11:52
3314
Як позбутися пригорілого жиру в духовці, як очистити духовку від застарілого бруду
Як відмити духовку від застарілого жиру
Як відмити духовку від застарілого жиру / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Духовка - важлива частина кухні, але з часом вона може покриватися нагаром і жиром, які важко видалити. Якщо ви хочете знати, як очистити духовку від застарілого бруду, існує кілька простих методів, які допоможуть вам впоратися навіть із найскладнішими забрудненнями.

Як позбутися пригорілого жиру в духовці?

Звичайна харчова сода - один із найефективніших і найдоступніших засобів для чищення духовки в домашніх умовах, пише портал Чистота. Залежно від ступеня забруднення, рецепти паст для чищення можуть відрізнятися:

Чому з'являються жирні плями на кухні?

Ці забруднення утворюються через найдрібніші крапельки жиру, які під час приготування їжі розбризкуються по приміщенню кухні. Ці крапельки здатні полетіти на пристойні відстані - жирний наліт ви можете виявити, наприклад, і на стіні, протилежній від плити.

відео дня

Для легких забруднень: Змішайте 1 склянку соди з 2-3 ст. ложками води до утворення пасти. Нанесіть пасту на забруднені поверхні (крім нагрівальних елементів), залиште на 15-20 хвилин, потім протріть вологою губкою.

Для середніх забруднень: Змішайте 1 склянку соди, 1/4 склянки оцту та 1/4 склянки води. Отриману пасту нанесіть на поверхні духовки, залиште на 30-40 хвилин, потім протріть губкою.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Для застарілого жиру і нагару: Змішайте 1 склянку соди, 2 ст. ложки лимонної кислоти і 2-3 ст. ложки води. Нанесіть пасту на поверхні та залиште на 1-2 години. Після цього видаліть забруднення вологою губкою.

Оцет і сода проти жиру. Для видалення пригорілого жиру відмінно підходить оцет, який допомагає розкласти жирні відкладення. Нанесіть оцет на забруднені ділянки, потім посипте зверху содою. Залиште на 10-15 хвилин і протріть.

Лимонна кислота для складних забруднень. Лимонна кислота ефективно видаляє нагар і застарілі жирові плями. Змішайте її з содою і нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на 1-2 години для впливу, потім протріть поверхню.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти