StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відбілити пожовклу підошву: копійчані засоби, які врятують взуття

15 квітня 2024, 15:44оновлено 15 квітня, 16:39
Відбілити підошву взуття можна навіть в домашніх умовах за допомогою копійчаних засобів.
Як відбілити пожовклу підошву: копійчані засоби, які врятують взуття
Як відчистити білу підошву взуття / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Біле взуття може втратити свій первозданий вигляд через деякий час експлуатації. Звичайно, можна придбати професійні засоби, але вони можуть бути не лише дорогими, але і не завжди надійно виконувати свої функції. Тому перед тим, як бігти до магазину за хімією, можна скористатися перевіреними та безпечними методами очищення білої підошви.

Як вас цікавить, як відчистити біле взуття, прочитайте матеріал Главреду: Як вивести плями з білих кросівок: 5 засобів, які врятують взуття.

Як зробити підошву знову білою

Зубна паста є універсальним засобом для чищення білої підошви. Її ефективність полягає у наявності в складі бікарбонату та карбонату кальцію, які ефективно борються з жовтизною. Ось як використати зубну пасту:

відео дня
  1. Протріть взуття від пилу та залишків бруду за допомогою вологої серветки.
  2. Нанесіть стару зубну пасту на всю площу підошви і зачекайте до 5 хвилин для підсушування.
  3. Потім м'якою щіткою ретельно витріть зубну пасту і промийте підошву холодною водою або протріть вологою ганчіркою.

Зубна паста швидко поверне білу підошву до її первинного вигляду, розповів @joe_x_content_coach у TikTok.

Ще один ефективний метод - використання засобу від жирних плям, яким поділився @sneakscool1. Якщо підошва стала брудною від мастила або інших жирних плям, то цей метод саме те, що потрібно.

Щоб відчитисти білу підошву, вдягніть гумові рукавички і візьміть чисту губку. Потім нанесіть кухонний засіб на губку і ретельно протріть підошву. Промийте водою взуття, щоб видалити залишки засобу.

Перекис водню чудово справляється з сильним забрудненням та жовтою підошвою. Для цього потрібно занурити підошву в розчин теплої води та перекису на декілька хвилин. Потім слід ретельно промити водою взуття та просушити.

Меламінова губка - ефективний засіб для видалення забруднень з підошви. Процедура досить проста: змочіть меламінову губку в мильному розчині, а потім ретельно протріть підошву і промийте водою.

Засіб для зняття лаку ідеально підійде для видалення плям від трави. Нанесіть рідину на ватний диск і протріть підошву. Після цього промийте водою взуття.

Чим можна відбілити пожовклу підошву

Підошва жовтіє через зношеність або контакт з різними забрудненнями. Для відбілювання пожовтілої підошви можна використовувати різноманітні засоби, такі як сода, розчин з перекисом водню або спеціальні засоби для чищення.

Засоби, які можна використовувати для відбілювання білої підошви:

  • Сода: Змішайте трохи соди з водою, щоб утворилася паста. Нанесіть пасту на підошву і потріть її щіткою. Залиште на 15-20 хвилин, потім змийте водою.
  • Перекис водню: Змішайте 3% перекис водню з водою в співвідношенні 1:1. Змочіть ганчірку в розчині і протріть нею підошву. Залиште на 30 хвилин, потім змийте водою.
  • Лимонний сік: Натріть підошву половинкою лимона. Залиште на 10-15 хвилин, потім змийте водою.

Як очистити підошву з поліуретану

Підошва з поліуретану потребує особливого догляду. Для її очищення не можна використовувати агресивні хімічні речовини, такі як відбілювач або аміак.

Ось кілька порад з очищення підошви з поліуретану:

  1. Змішайте рівні частини теплої води і білого оцту.
  2. Змочіть ганчірку в розчині і протріть нею підошву.
  3. Залиште на 5-10 хвилин, потім змийте водою.
  4. Якщо підошва сильно забруднена, можна використовувати м'яку щітку.
  5. Після чищення ретельно просушіть підошву.

Щоб запобігти появі жовтизни, важливо дотримуватися деяких правил: не носіть взуття з білою підошвою у погану погоду та очищуйте її після кожного використання.

Чому підошву виготовляють з поліуретану?

Поліуретан - синтетичний полімер, виготовлений на основі сирої нафти. Підошва з поліуретану має пористу структуру та виготовляється шляхом змішування декількох компонентів. Підошва PU має кілька переваг: еластичність - висока стійкість до згинів та стисків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти