StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відбілити ковдри і подушки без прання: жовті плями зникнуть на очах

29 квітня 2024, 11:14оновлено 29 квітня, 13:32
733
Очищення постільної білизни може бути складним завданням, однак існує простий спосіб відбілювання ковдр та подушок.
Як відбілити ковдри і подушки без прання: жовті плями зникнуть на очах
Найпростійший спосіб чищення ковдр та подушок / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Очищення постільної білизни може викликати труднощі, адже часто вона не поміщається в пральну машину та дуже довго сохне. Оскільки дні стають все теплішими, настав чудовий час випробувати простий метод чищення ковдр та подушок.

Радимо прочитати також матеріал Главреду: Чому не можна спати на двох подушках: яку біду це може накликати.

Сонячне світло очищає подушки та ковдри, оскільки воно є "природним дезінфектором", пише Еxpress.co.uk. Тому сонце не тільки допоможе вбити мікроби та бактерії на подушках і ковдрі, а й відбілить їх, пояснила ексерт з прибирання Лінсі Кромбі.

відео дня

Багато людей вважають, що відбілювання на сонці ефективніше, коли речі мокрі, а не сухі, тому, за бажанням, варто спочатку їх побризкати водою.

Розвісьте ковдри та подушки на мотузці якомога рівніше. Важливо переконатися, що кожна частина тканини потрапляє під пряме сонячне світло і не перекривається. Саме сонячні промені відбілюють та очищують вироби, тому, якщо промені не потрапляють на виріб, подушки не стануть білішими.

Щоб відбілити ковдри та подушки, зазвичай достатньо двох-трьох годин. Якщо ви хочете, щоб речі були ще білішими, спробуйте їх виставити надвір на кілька годин у інший день.

Однак важливо зауважити, що залишати речі на кілька днів поспіль не рекомендовано. Це може послабити та пошкодити тканину.

Крім сонячного світла, перекис водню також може ефективно працювати, якщо у вас є плями на подушках або ковдрах. Обережно нанесіть його на пляму, а через деякий час змийте.

Також допоможе видалити жовті плями тепла вода та сік лимона в пропорції 2:1. Потрібно нанести розчин на 15 хвилин на брудну ділянку, після чого протерти мокрою тканиною.

Прати ковдру рекомендується двічі на рік. Крім цього, міняти подушки на нові слід кожні два-три роки. Водночас пухові ковдри слід міняти кожні п'ять років.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти