StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися жирних плям: названі незвичайні способи

22 вересня 2020, 15:32оновлено 23 вересня 2020, 10:04
Важливо навчитися позбавлятися масляних плям.
Важливо навчитися позбавлятися від масляних плям/Pixabay
Важливо навчитися позбавлятися від масляних плям/Pixabay

Ви випадково пролили олію на свій одяг і тепер гарячково друкуєте "як відіпрати плаття від жирних плям"? Що ж, у нас є хороші новини. Незважаючи на те, що очистити диван або одяг від жирних плям складно, є способи, які "працюють".

Важливо навчитися позбуватися від жирних плям. Якщо в надзвичайній ситуації ви зможете діяти спокійно, виведення жирних плям не важко. Навіть якщо ви дозволили жирній плямі застигнути, все одно є способи її видалити, доклавши певних зусиль.

Отже, Главред дізнався, що потрібно робити (і чого категорично не робити) в цьому зручному керівництві на випадок виникнення жирних плям.

Видалення жирних плям з одягу в домашніх умовах

Навіть найменші жирні плями помітні, тому важливо зайнятися плямою відразу. Чим довше ви будете залишати пляму, тим темнішою вона стане, і тим складніше буде її видалити, коли вона застигне на вашому одязі.

Таким чином, важливо діяти швидко, перш ніж пляма осяде, оскільки набагато легше видалити пляму відразу ж, ніж ту, яке ви помітили після того, як дістали одяг з сушарки.

Чому пральна машина не видаляє жирні плями з одягу?

Оскільки масло є гідрофобною рідиною і не змішується з водою, наша звичайна пральна машина важко вимиває масло з одягу.

Але не хвилюйтеся, навчитися вимивати жирні плями нескладно.

Як видалити масляні плями з одягу?

Щоб з'ясувати, як змити масло з одягу, потрібно трохи науки. Оскільки вода не змішується з маслом, масляні плями можна вивести за допомогою розчинів на водній основі. Замість цього, щоб видалити неприємні жирні плями, ми повинні використовувати силу абсорбції.

  1. Перш ніж масло застигне, воно все ще готове і здатне всотуватися в тканини. Ось покрокова інструкція з видалення жирних плям з одягу.
  2. Придбайте всі необхідні інструменти, які знадобляться вам для порятунку забрудненої маслом одягу. Щоб правильно доглядати за одягом, вам знадобляться ці чотири предмети: тканину або серветка, харчова сода, стара зубна щітка і засіб для миття посуду.
  3. Почніть з промокання плями тканиною або серветкою, щоб видалити якомога більше надлишків масла. Для невеликих плям цього може бути достатньо, щоб позбутися від масляної плями. Але є ймовірність, що ви зіткнулися з більш серйозною надзвичайною ситуацією, тому читайте далі.
  4. Рясно нанесіть харчову соду на уражену ділянку, поки не отримаєте товстий шар харчової соди, що покриває пляму. Якщо у вас немає харчової соди, підійде кукурудзяний крохмаль.
  5. Зачекайте від півгодини до години, щоб сода залишилася і ввібрала масло. Коли будете готові, потріть харчову соду старою зубною щіткою. Харчова сода, швидше за все, утворює грудки, оскільки вбирає масло - це добре! Якщо пляма особливо стійка, можливо, вам доведеться повторити цей крок пару раз. Коли харчова сода зклеїться, нанесіть ще одну соду, поки масло не перестане вбиратися. Повірте, відіпрати плаття від жирних плям - цілком реально.
  6. Поверх плями все ще повинен залишатися залишок харчової соди. Це нормально. Наступним кроком є ​​нанесення тонкого шару засобу для миття посуду на уражену тканину. Пальцями змішайте засіб для посуду з харчовою содою.
  7. Тепер ваш одяг готова до пральної машини. Переконайтеся, що одяг, який ви перете, можна прати в машині, але крім цього, слід подбати про жирну пляму.

Якщо жирна пляма все ще помітна після того, як ви вийняли одяг з пральної машини, не кладіть його в сушарку, так як це назавжди закріпить пляму. Замість цього продовжуйте використовувати харчову соду, щоб масло ввібралося тканиною. Робіть це стільки разів, скільки потрібно.

Коли ви закінчите, масна пляма повинна зникнути. Ваш одяг повинен виглядати як новий. Таким чином, сода і засіб для посуду можна описати, як засіб для виведення жирних плям з одягу.

Як позбутися від старих жирних плям?

Якщо масляні плями не застигли, значить, ви успішно навчилися видаляти масляні плями з одягу. Але якщо ваша набридливу масляна пляма все ще на місці після ретельного виконання докладних дій, швидше за все, ви дозволили плямі закріпитися.

Хоча це значно ускладнює завдання, пляму все ж можна видалити. Просто дотримуйтесь цієї поетапної інструкції.

  1. Придбайте всі необхідні матеріали, включаючи харчову соду, засіб для миття посуду і стару зубну щітку. Крім того, знайдіть старий картон і WD-40.
  2. Спочатку покладіть картон за пляму в якості буфера між різними поверхнями одягу або дивану. Інакше вам доведеться подумати про те, чим почистити диван від жирних плям.
  3. Розпорошіть на пляму WD-40 або налийте рідину в чашку і нанесіть ватною паличкою. WD-40 допомагає просочити масляні плями, щоб їх було легше видалити.
  4. Рясно нанесіть харчову соду на WD-40 і протріть зубною щіткою, щоб нанести її на тканину одягу. Харчова сода, швидше за все, утворює грудки, оскільки вбирає масло. Продовжуйте цю обробку харчовою содою, поки вона не перестанете комкуватися - це означає, що масло більше не буде вбиратися. Не турбуйтеся про саму харчову соду, вона легко змивається в пральній машині.
  5. Налийте невелику кількість засобу для миття посуду в харчову соду і розмішайте її пальцями. Додайте ще мила, якщо воно повністю вбереться в тканину.

Ваш одяг готовий до використання в пральній машині. Після прання переконайтеся, що пляма дійсно видалена, перш ніж використовувати сушилку, бо це знову закріпить пляму. Якщо пляму все ще видно, спробуйте знову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти