StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як використовувати воду після варіння картоплі - досвідчені господині її не зливають

12 вересня 2024, 16:19
18264
Вода після варіння картоплі - це не відходи, а корисний продукт
Як використовувати воду після варіння картоплі
Як використовувати воду після варіння картоплі / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Багато людей зливають воду після варіння картоплі, навіть не замислюючись, що вона має цінні властивості і може використовуватися в різних побутових і кулінарних цілях.

Картопляний відвар містить крохмаль, вітаміни і мінеральні солі, такі як калій, залізо і кальцій, що робить його корисним для здоров'я і догляду за шкірою, пише сайт Приправа плюс.

Що можна зробити з водою після варіння картоплі?

Картопляний відвар можна використовувати як натуральний засіб для лікування деяких захворювань. Народні лікарі рекомендують застосовувати його в разі застуди, гастриту, артриту і гіпертонії.

відео дня

Корисні властивості відвару безпосередньо залежать від якості картоплі: свіжі бульби принесуть більше користі, ніж ті, які довго зберігалися. Також важливо пам'ятати, що відвар потрібно використовувати протягом доби, оскільки пізніше він втрачає свої цілющі властивості.

Коли правильно висаджувати картоплю

Оптимальні строки посадки картоплі передбачаються за умови настання в ґрунті на глибині 10 см середньодобової температури +6+8ºС. Для південного і центрального Полісся це перша-друга декада, для північних і західних районів - друга-третя декада квітня. У лісостеповій зоні оптимальні строки посадки картоплі припадають на другу-початок третьої декади квітня. У степовій зоні оптимальні строки посадки картоплі - третя декада березня - перша декада квітня, повідомляє Інститут картоплярства.

Куди застосувати відвар від картоплі?

Картопляний відвар можна використовувати в косметичних цілях. Він пом'якшує шкіру і сприяє загоєнню дрібних подряпин і подразнень. Регулярні ванночки з картопляним відваром допоможуть зробити шкіру м'якшою і гладенькою, а вмивання остиглою картопляною водою зменшує набряки і освітлює темні кола під очима. Цей відвар особливо ефективний для догляду за шкірою обличчя і тіла завдяки своєму живильному складу.

Чим корисна вода від вареної картоплі?

Відвар від картоплі багатий крохмалем, який можна використовувати в кулінарії для загустіння супів і соусів. Просто додайте трохи відвару в каструлю з супом, щоб надати страві густої консистенції.

Також картопляний відвар може замінити молоко в низці рецептів, наприклад, при приготуванні тіста для піци або млинців. Це чудовий спосіб зробити страву більш пишною і повітряною.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти