StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, якщо в борошні завелися жучки: 3 кроки допоможуть від них позбутися

20 березня 2024, 15:50оновлено 21 березня, 14:26
Щоб вивести жучків в борошні, достатньо буде зробити кілька простих кроків.
Мука
Що робити, якщо в борошні завелися жучки/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Нерідко господині і господарі намагаються зробити запаси борошна наперед, щоб потім їм не довелося бігти у магазин, коли виникне потреба щось приготувати з цього продукту. Але під час тривалого зберігання у борошні можуть заводитися жучки, що може створити багато незручностей.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Одна з основних причин, чому у борошні з’являються жучки – якщо їхні яйця були в продукті ще до купівлі. Причиною виникнення такої проблеми може стати неправильне зберігання, фасування або транспортування борошна.

відео дня

Якщо ви зібралися щось готувати з борошна, глянули на нього і виявили такий неприємний сюрприз, то логічно виникне запитання, що робити, якщо в борошні завелися жучки, і чи можна споживати такий продукт.

Споживати такий продукт в їжу може бути небезпечно, адже жучки залишають у борошні свої продукти життєдіяльності, які у разі потрапляння в організм можуть спровокувати розлади шлунково-кишкового тракту, а також алергічні реакції.

Якщо продукт дуже сильно забруднений жучками, то врятувати його вже не вдасться – краще його викинути, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

Є шанс врятувати продукт лише у тому випадку, якщо у ньому небагато жучків. У такому разі можна виконати кілька дій, щоб позбутися "непроханих гостей" та очистити продукт. Але варто пам’ятати, що не завжди виходить повністю очистити борошно. Тому вживати продукт, який навіть очищений таким чином, все одно ризиковано.

  1. Отже, якщо жучків у борошні небагато, то потрібно очистити продукт від дорослих особин.
  2. Після цього просіяти продукт і перебрати його вручну.
  3. Провести температурну обробку продукту. Для цього борошно потрібно або покласти на кілька днів у морозильну камеру, або прогріти в духовці за температури 50 градусів упродовж пів години.

Щоб запобігти появі таких жучків у борошні в майбутньому, потрібно зберігати цей продукт у скляних, пластикових або металевих ємностях.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти