StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим можна полити розсаду, щоб вона була міцною: результат вразить

12 квітня 2024, 01:35
Чим полити розсаду від витягування та як доглядати за нею перший час - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Чим можна полити розсаду, щоб вона була міцною: результат вразить
Як підживити розсаду / колаж: Главред, скріншоти: відео

Чим підгодувати помідори, щоб розсада не витягувалася та росла здоровою - Главред зібрав корисні поради, як виростити гарну розсаду, щоб в майбутньому вона принесла шалений урожай.

Досвідчений садівник розповів на своєму каналі в Youtube про те, як та чим підживити розсаду помідорів, перцю, баклажанів та огірків. Він повідомив, якщо дотримуватись порад, тоді результат вас вразить.

Чим підгодувати розсаду, щоб вона була товста та міцна

Фахівці з аграрної справи поділились своїм досвідом, як підживити розсаду. Перша ознака, що розсада змінюється та витягується - темно-зелені здорові рослини у стаканчиках перетворяться на смугасті, світло зелені та "худі" рослини. Фахівці радять у такому випадку застосовувати регулятор росту, адже він дієво допоможе розсаді розподіляти поживні речовини, а коренева система почне правильно розростатись

Вже після першого застосування регулятору росту, розсада припинить рости вгору, а її стебла наповняться вітамінами та стануть товстішими і здоровішими. Завдяки цьому і коріння буде отримувати відповідне харчування, що призведе до посиленого розвитку кореневої системи.

Чим полити розсаду для зростання народними засобами

  • Якщо поливати землю настоєм із цибулевого лушпиння та дотримуватись регулярності, тоді ґрунт стане насиченішим на поживні речовини. Настій із лушпиння цибулі допоможе дезінфікувати ґрунт, тож зменшується ризик захворювання розсади на "чорну ніжку" або інші хвороби. Фахівці радять використовувати такий метод поливу час від часу. Для суміші потрібно лише залити 20 г лушпиння цибулі п'ятьма літрами води і залишити настоюватись на 5 днів.
  • Корисним для ґрунту в якому перебуває розсада, стане настій яєчної шкаралупи. Варто у трилітрову банку насипати шкаралупу від яєць на дві третини обсягу та залити туди воду. Щоб рідина настоялась, потрібно залишити банку у теплому місці на 4 дні. Готовий настій рекомендують використовувати для поливу розсади, попередньо розбавивши водою 1:3.

Чим підгодувати помідори, щоб розсада не витягувалася

Мало хто знає, однак, розсада може припинити правильно розвиватись та почати витягуватись через жаркі температури та погану освітленість. У такому випадку розсада матиме тонке стебло. Щоб розсада помідорів не витягувалась, варто своєчасно обприскувати регулятором росту. Фахівці радять робити це у період, через 10-12 днів після пересадки у більшу місткість. Якщо ви помітили, що ваша розсада почала витягуватись, то необхідно пересадити її у більшу посуду.

Дивіться відео про те, чим підживити розсаду помідорів:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти