StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Сяятиме неймовірною чистотою: 5 найкращих способів, чим мити холодильник усередині

21 серпня 2024, 11:21оновлено 24 серпня, 19:27
586
Можна використати кілька простих способів, як правильно помити холодильник, щоб не було запаху. Такими методами можна чудово впоратися із завданням.

Холодильник
Чим мити холодильник усередині/ колаж: Главред, фото: скрін

Холодильник є одним із найважливіших предметів техніки на кухні, адже він допомагає зберігати продукти і готові страви набагато довше, ніж якщо вони зберігалися б за кімнатної температури. Але, як і будь-яка інша техніка вдома, холодильник потребує особливого ставлення. Зокрема, час від часу потрібно мити його як зовні, так і всередині, адже крім забруднень, які можуть в ньому накопичуватися, там також можуть довго утримуватися неприємні запахи від дуже пахучих або зіпсованих страв і продуктів.

Радимо також прочитати матеріал: У чому різниця між психологом і психотерапевтом: як не помилитися, обираючи спеціаліста

Якщо ви шукаєте засоби, чим мити холодильник усередині, то не обов’язково купувати якусь "хімію" в магазині. Достатньо знати кілька побутових секретів, щоб ця техніка сяяла чистотою і завжди мала запах свіжості.

Крім того, що холодильник варто регулярно мити всередині, варто також пам’ятати, що його потрібно розморожувати приблизно раз на пів року.

Яким засобом можна мити всередині холодильника

1. Мильна вода або слабкий содовий розчин

Можна помити холодильник всередині ганчіркою, змоченою у мильній воді або у слабкому содовому розчині, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

2. Розчин нашатирного спирту

Якщо холодильник має скляні полиці та блискучу поверхню, можна протирати їх водою з розведеним нашатирним спиртом.

3. Порошок гірчиці

Жирні плями від їжі краще за все усуне порошок гірчиці. Такий засіб буде ефективним, а коштує дешевше, ніж магазинні засоби догляду.

4. Розчин оцту

Після того, як полиці вимити з допомогою мильного розчину, можна протерти їх ганчіркою, змочивши її у розчині оцту і води. Це продезінфікує їх, зазначається в сюжеті телекомпанії "Орбіта".

5. Миючий засіб і спирт

Для миття холодильника всередині можна також приготувати наступний розчин: у теплу воду додати трохи миючого засобу та одну столову ложку спирту. Змочити у цьому розчині губку і протерти поверхні.

Дивіться відео про те, як правильно доглядати за холодильником:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Ще кілька правил, про які варто пам’ятати

Дверний ущільнювач краще мити просто теплою водою, щоб гума не псувалася.

Після миття холодильника потрібно протерти усі поверхні сухою м’якою тканиною, і тільки після повного висихання можна знову вмикати холодильник. Також краще щоб він після миття кілька годин попрацював пустим, а тільки після цього можна знову ставити у нього продукти.

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику

Для цього можна поставити всередину чашку або іншу ємність з харчовою содою і змінювати її раз на місяць. Також можна тримати всередині відкриту ємність з активованим вугіллям – воно поглинає неприємні запахи.

Позбутися неприємного запаху також допоможе сік лимона – його потрібно вичавити на ганчірку і ретельно протерти полиці холодильника.

Крім цього, хороший спосіб тримати холодильник чистим і без неприємних запахів – розкладати продукти у контейнери.

Дивіться відео про те, як зробити безпечний засіб для миття холодильника власноруч:

Сяятиме неймовірною чистотою: 5 найкращих способів, чим мити холодильник усередині
Як відмити холодильник усередині/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти