У гаманці може бути справжній скарб: які монети в Україні коштують тисячі гривень

9 жовтня 2024, 15:17
1025
У кожного є шанс знайти в гаманці рідкісні копійки, які можна продати дорого.
Копейки, деньги
Які копійки можна продати дорого в Україні / Колаж: Главред, фото: pixabay

Решта у магазині копійками часто дратує українців, хоча вони не здогадуються, що можуть потім знайти у себе в гаманці рідкісну монету, яка коштуватиме декілька тисяч гривень.

Українські нумізмати на різних платформах для продажу цінних монет розміщують оголошення про купівлю копійок певних зразків, розглянемо найбільш вартісні.

50 копійок 1992 року

відео дня

До рідкісних і найдорожчих відносять ті монети, у яких на гурті(ребрі, боковій частині монети) немає насічок. Також цінними вважаються 50 копійок з вдавленим тризубом, які карбували англійськими штемпелями. За таку монету нумізмати готові віддати до 11 тисяч гривень.

50 копійок 2001 року

Цю монету можна продати за великі гроші, якщо вінок на ній буде розміщений віддалено від окантовки. Всі ці монети були випущені невеликими партіями, тому мають велику цінність у нумізматів.

50 копійок без року випуску

Ці монети не мали потрапити в обід, але колекціонери купували декілька таких зразків за тисячі гривень. Якщо ще на такій монеті є подвійний реверс - цінник на 50 копійок зростає.

1 гривня 1996 року

Перша гривня, яка була випущена в 1996 році, може також принести вам непоганий прибуток. Монета має кілька рідкісних різновидів, і деякі з них оцінюються в кілька тисяч гривень. Чим кращий стан монети – тим вища її вартість.

Окрім звичайних обігових монет, в Україні також випускалися пам'ятні та ювілейні монети. Деякі з них, особливо випущені обмеженим тиражем, можуть мати високу колекційну вартість. Наприклад, срібні та золоті монети до річниць важливих подій чи видатних постатей України.

Що таке нумізматика?

Нумізматика - історична дисципліна, що вивчає монети, гроші та медалі як джерело історичних, економічних, політичних і культурних знань, а також історію грошового обігу та монетного виробництва, процеси фальшування монет та банкнот. Також слово нумізматика вживають на позначення різновиду колекціонування, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти