StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Добриво-бомба: які рослини можна підгодувати кавовою гущею

13 листопада 2023, 09:34
2837
Кавова гуща - це більше, ніж просто залишки ранкової кави.
Які рослини можна підгодувати кавовою гущею
Які рослини можна підгодувати кавовою гущею / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Кавова гуща, це не тільки відмінне ранковий настрій і підбадьорливий напій, але і чудове добриво для ваших рослин. Виявляється, вона містить безліч поживних елементів, які сприяють здоровому росту і розвитку рослин.

Ми розповімо, які рослини можна підгодувати кавовою гущею, для чого вона корисна, і як створити своє власне добриво з кавової гущі.

Для чого корисна кавова гуща?

Кавова гуща містить багато речовин, які живлять рослини та покращують ґрунт. Азот сприяє зеленому росту і рясному цвітінню, фосфор стимулює кореневий розвиток, а калій зміцнює структуру рослин.

відео дня

Крім того, кавова гуща також є чудовим джерелом органічного матеріалу, який покращує структуру ґрунту, сприяючи утриманню вологи та зменшуючи її сухість.

Які рослини можна підгодувати кавовою гущею?

Кавова гуща ідеально підходить для багатьох видів рослин, включаючи квіти, овочі та навіть дерева. Вона багата азотом, калієм, фосфором, і іншими елементами, які сприяють гарному росту рослин. Рослини, такі як троянди, азалії, помідори, і картопля, особливо вдячно реагують на удобрення кавовою гущею.

Як зробити добриво з кавової гущі?

Для початку, зберіть використану кавову гущу після заварювання. Потім розкладіть її на плоскій поверхні і дайте висохнути. Після цього, ви можете наносити її навколо підстави рослин в саду або в горщиках. Це добриво буде поступово вивільняти поживні елементи в ґрунт, збагачуючи її і сприяючи здоровому росту рослин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти