StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Складна головоломка з підрахунком літери "F", де більшість сильно помиляється

16 вересня 2023, 17:57
3765
Якщо ви зможете порахувати все правильно з першого разу - у вас прекрасна навичка концентрації.
Головоломка з буквою"F"
Головоломка з буквою "F" / Колаж Главред, фото flickr (stefan koopmans, Andy Mudrak)

Наш мозок - складний орган, і мало хто знає, як він працює насправді. Щодня він обробляє стільки інформації, що іноді пропускає те, що ми бачимо постійно. Особливо це стосується читання, оскільки багато хто з нас може читати речення зі швидкістю, бо мозок вже знає як обробляти слова, які ми бачимо щодня.

Робота над головоломками, які змушують вас уважніше розглядати речення, може стати відмінним способом тренування мозку для підвищення його ефективності - так чому б не спробувати себе в цій грі, пише Mirror.

Все, що вам потрібно зробити, це підрахувати, скільки разів ви бачите букву "F" у реченні, написаному нижче. Але будьте уважні, це складніше, ніж здається.

відео дня

Речення, яке потрібно прочитати: "Finished files are the result of years of scientific study combined with the experience of years"/(Готові праці - це результат багаторічних наукових досліджень у поєднанні з багаторічним досвідом")

Скільки "F" ви можете нарахувати? Це може здатися дуже просто, але насправді ця загадка змусила багатьох людей задуматись, оскільки мозок пропустив одну з букв "F" у реченні, що призвело до неправильної відповіді.

Зараз ми покажемо вам відповідь, тому ще раз уважно подивіться на речення і перерах*йте букви, щоб переконатися, що ви все правильно зрозуміли.

Відповідь на загадку

Якщо ви думаєте, що в реченні є три "F", то ви потрапили в пастку, як і багато інших. Насправді у реченні шість "F", але ваш мозок влаштований таким чином, що повністю пропустив одну з букв. На думку фахівців компанії Sharp Brains, багато хто з нас не звернув уваги на букву "F" в слові "of".

"Ми часто неправильно сприймаємо слово" of " з двох причин. По-перше, буква "F" зазвичай позначає звук "ф", як, наприклад, в слові "fox". Однак у слові "of" вона вимовляється як "v". По-друге, ви, напевно, читали слово "of" стільки разів у своєму житті, що сприймаєте його як єдине ціле, не звертаючи уваги на другу букву/звук", - пояснили вони.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ще одне випробування для очей на час: потрібно знайти число 5878 за 15 секунд.

Також пропонуємо вам перевірити уважність в новому тесті і знайти на картинці з котами щура всього лише за 30 секунд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти