StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому ґудзики чоловічих і жіночих сорочок розташовані з різних боків

16 серпня 2024, 08:33
12141
Маленька деталь має дуже цікаве минуле.
Чому ґудзики чоловічих і жіночих сорочок розташовані з різних боків
Чому ґудзики чоловічих і жіночих сорочок розташовані з різних боків / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Більшість людей навіть не замислювалися, чому ґудзики на чоловічих і жіночих сорочках розташовані на різних сторонах. Цього виявилося достатньо, щоб один із користувачів соціальних мереж запитав про це в темі No Stupid Questions на Reddit.

Згідно з Британською енциклопедією, петлі для ґудзиків були винайдені в XIII столітті, а до XIV століття стали вважатися символом статусу, пише TheMirror.

"Носіння золотих, срібних і слонової кістки ґудзиків було показником багатства і рангу", - йдеться на сайті.

відео дня

Але оскільки багаті жінки часто мали служниць, які допомагали їм одягатися, виробники одягу стали розміщувати ґудзики зліва, щоб полегшити роботу праворукій помічниці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна газета у форматі таблоїд. Є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Гармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "відображенням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Гармсворт вирішив зробити газету більш кольоровою і з більш широким колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Наталі Гікс, дизайнерка компанії Our Visn, що займається виробництвом одягу, розповіла: "Шляхетні жінки носили важкі тканини, а сукні могли складатися з шести шарів, тому їм допомагав слуга або помічник, який одягав їх у багатошаровий одяг, що складався з під'юбників, бюстів, корсетів та інших нижніх шат".

"Ґудзики, таким чином, розташовувалися в протилежному напрямку від стандартного для чоловічого одягу, оскільки служниця стояла перед своєю пані та швидко одягала або роздягала її".

Однак один із користувачів Reddit стверджує, що це не єдина причина, оскільки чоловіки також мали помічників, які допомагали їм одягатися для певних випадків.

"За старих часів чоловіків одягали зброєносці, але це стосувалося обладунків. Концепція все та сама: на деяких обладунках були ґудзики, засувки, вузли тощо, які неможливо було легко надіти самостійно. Я впевнений, що в якийсь момент моди чоловікам теж була потрібна допомога, щоб одягнутися", - поділився чоловік.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти