StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Перехопить подих усім: фільми про гангстерів і мафію, які варто глянути

21 серпня 2024, 04:07оновлено 22 серпня, 17:44
3619
Якщо ввечері хочеться увімкнути гостросюжетний фільм з непередбачуваними моментами, підбірка цих фільмів ідеально підійде для перегляду.
Подборка фильмов
Які фільми про мафію та гангстерів глянути ввечері / Колаж: Главред, фото: скріншоти з фільмів

Іноді під час вечірнього релаксу хочеться не увімкнути на фон легку комедію, а поринути на декілька годин у світ інтриг, непередбачуваності та напруги. Допомагають у цьому, зазвичай, фільми про злочинний світ, гангстерів та мафію. Главред склав підбірку найкращих гостросюжетних фільмів останніх років у цьому стилі.

Якщо ви шукаєте підбірки для перегляду, вас може зацікавити: найкращі мультфільми всіх часів: підбірка для перегляду.

Меєр Ланскі (2021)

відео дня

Цей біографічний трилер занурить глядачів у кримінальний світ американської мафії. У центрі уваги — впливовий гангстер ХХ століття, творець величезної мафіозної імперії, Меєр Ланські. Наприкінці свого життя він вирішує поділитися своєю історією з письменником Девідом, який переживає складні часи. Ланські розкриває темний бік мафіозного світу, який ніколи не покажуть у ЗМІ. Водночас за ним уважно стежить ФБР, сподіваючись віднайти мільйони, здобуті ним злочинним шляхом.

Мейер Лански
Кард із фільму "Меєр Ланскі" / скріншот

Усі святі Ньюарка (2021)

Фільм показує події, що відбуваються у 60-х роках у штаті Нью-Джерсі. У Ньюарку збільшується частка темношкірого населення, що викликає невдоволення з боку італійської мафії, яка контролює ці райони. Невдовзі на вулицях почнеться жорстока боротьба за територію та збройні сутички. У самому центрі цих конфліктів опиняється молодик на ім'я Дікі, який є діловим партнером батька юного Тоні Сопрано.

Все святые Ньюарка
Кадр із фільму "Усі святі Ньюарка" / скріншот

Капоне (2020)

Легендарний кримінальний авторитет Аль Капоне втрачає те, що є головним для будь-якого гангстера — свою пам'ять. Після майже десяти років у в'язниці, у віці 40 років, він повертається додому. Проте спецслужби уважно стежать за ним, намагаючись відстежити гроші, які зникли. Захоплива гра починається, адже сам Капоне не може згадати, де сховав свій скарб.

Капоне
Кадр із фільму "Капоне" / скріншот

Зрадник (2019)

Фільм відкриває темний бік життя кримінальних босів сицилійської мафії. Томмазо Бушетта, лідер мафіозного клану, рятуючись від розправи на батьківщині, вирішує зламати кодекс мовчання. Він укладає угоду із суддею, зраджуючи Коза Ностру і тим самим кардинально змінюючи хід історії мафії.

Предатель
Кадр із фільму "Зрадник" / скріншот

Ірландець (2019)

У центрі сюжету фільму - життя Френка Ширана, на прізвисько "Ірландець", який працював кілером на авторитетного мафіозі Рассела Буфаліно. Через його спогади глядачі занурюються у темний світ організованої злочинності та дізнаються про його участь у кримінальних подіях.

Ирландец
Кадр із фільму "Ірландець" / скріншот

Легенди (2015)

Британська кримінальна драма, що базується на реальних подіях життя братів-близнюків Крей — Ронні та Реджі, які наводили жах на Лондон у 1960-х роках. Том Харді блискуче зіграв обох братів, майстерно передаючи їхні відмінні, але однаково небезпечні характери.

Легенди
Кадр із фільму "Легенди" / скріншот

Чорна меса (2015)

Біографічний кримінальний трилер, що розповідає про життя Джеймса "Вайті" Булджера, одного з найвпливовіших бостонських гангстерів. Він є безжальним злочинцем, який маніпулює правоохоронцями та тримає місто в страху. Булджер, використовуючи співпрацю з ФБР для усунення своїх кримінальних конкурентів, перетворився на одного з найбільш розшукуваних злочинців у США.

Черная месса
Кадр із фільму "Чорна меса" / скріншот

Що таке трилер

Три́лер (від англ. thrill — трепет, коливання) — жанр кіно та літератури, в яких специфічні засоби повинні викликати у глядачів або читачів почуття співпереживання, пов'язане з емоціями тривожного очікування, невизначеності, хвилювання чи страху, повідомляє Вікіпедія.
У трилері, як правило, розповідь ведеться від особи жертви або злочинця, широко використовується сюжетний прийом затягування драматичної паузи, що має викликати у глядача напружене очікування і нервове занепокоєння ("саспенс"), а також виразні сильнодіючі засоби — натуралістичні подробиці, раптові великі плани, шумові ефекти, затемнений кадр, що приховує загрозу, відповідний музичний супровід.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти