StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Відповідь неочевидна: що насправді означає "G" у 5G і чим він відрізняється від 4G

8 серпня 2024, 17:31
294
Літера "G" в 5G насправді щось означає, і вона однакова для 4G, 3G, 2G і навіть для оригінальної мережі 1G - але, схоже, багато хто не знав про це дотепер.
Відповідь неочевидна: що насправді означає
Що насправді означає "G" у 5G - чим 5G відрізняється від 4G / Колаж Главред, фото: УНІАН

Хоча мережа 1G існує з 1979 року, багато хто з нас досі не знає, що насправді означає літера "G". Мережа 5G поступово завойовує ринок, і якщо у вас найновіший смартфон, ви знаєте, що він має бути у 100 разів швидшим за 4G. Але відтоді, як 5G з'явився на вулицях у 2019 році, його переслідують дикі теорії змови, дехто наполягає на тому, що це якось пов'язано з пандеміями, повідомляє DailyStar.

Однак, експерти в галузі охорони здоров'я швидко поклали край цим суперечливим думкам і поглядам. Але вся ця сага про 5G змусила людей чухати потилиці, задаючись питанням, що означає "G" і чим насправді відрізняються покоління мереж, починаючи з 1G і закінчуючи блискучим новим 5G.

Вперше представлений компанією Nippon Telegraph and Telephone, 1G був представлений жителям Токіо в 1979 році і швидко став першою загальнонаціональною мережею Японії протягом півстоліття. Її назвали 1G, оскільки це було перше покоління технологій стільникового зв'язку, що прийшло на зміну мобільним радіотелефонним системам, які ми зараз ретроспективно називаємо достільниковими або нульовим поколінням (0G).

відео дня

"Цей історичний стрибок започаткував розвиток 2G, 3G, 4G, проклавши шлях до сучасного 5G, де "G" означає "покоління". Після успішного зародження в Японії компанія Ameritech привезла 1G на американські береги в 1983 році, а Канада підхопила ажіотаж кілька років по тому", - йдеться у матеріалі.

Після цього, у 1991 році, Фінляндія стала свідком запуску 2G у Глобальній системі мобільного зв'язку (GSM), пропонуючи "покращену якість звуку, зменшуючи статичні шуми та потріскування під час розмови". З прискоренням технологічного розвитку світ незабаром отримав 3G, 4G, а тепер і 5G, запропоновані світовими компаніями мобільного зв'язку - в очікуванні майбутніх поколінь.

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти