StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Від жовтого до чистого білого: як швидко очистити дно унітазу в домашніх умовах

14 листопада 2023, 11:18
560
Позбудьтесь від жовтого негігієнічного вигляду унітазу, який виникає з часом, і застосуйте на практиці ці три ефективні й економні домашні трюки.
Від жовтого до чистого білого: як швидко очистити дно унітазу в домашніх умовах
Як відчистити унітаз від жовтого нальоту / Коллаж: Главред, фото: pexels.com, ua.depositphotos.com

Завдання утримувати ванну бездоганно чистою - це виклик, особливо враховуючи, що вона є однією з найбільш відвідуваних місць у домі. Унітаз, навіть якщо ви його постійно чистите, піддається впливу бактерій і неприємних запахів. Але гігієна тут не єдина проблема.

Ви помічали, як з часом яскраво-білий колір вашого туалету набуває жовтого або коричневого відтінку? Це пов’язано з такими мінералами, як вапно та інші відкладення, що, на жаль, потрапляють у воду, яку ми використовуємо щодня.

Проте є хороші новини. Існують дешеві та прості методи чищення, які допоможуть почистити дно унітазу та залишити його таким же блискучим, як і в той день, коли ви його встановили.

відео дня

Три економні та ефективні рішення для очищення дна унітазу

Оцет, харчова сода та лимон: виграшна комбінація. Швидше за все, ці інгредієнти вже є на вашій кухні. Змішайте склянку білого оцту, дві столові ложки соди і лимонний сік. Залийте цим розчином дно унітазу та дайте йому постояти 30 хвилин. Потім візьміть щітку та енергійно потріть. Якщо ви помітили більш стійкі плями, ви можете скористатися м’якою губкою для чищення.

Харчова сода та перекис водню: це ще один потужний дует, який допоможе очистити дно унітазу. Змішайте 100 грам харчової соди з двома столовими ложками перекису водню до отримання пасти. Нанесіть на плями і залиште на 20 хвилин. Коли закінчите, потріть щіткою та змийте.

Coca-Cola також допомагає: хоча це виглядає незвично, цей безалкогольний напій може стати вашим помічником. Вилийте вміст банки об’ємом 33 мл в унітаз і почекайте пів години. Потім потріть щіткою і змийте. Якщо ви бажаєте досягти ідеального кольору дна, поєднайте цей метод з одним із двох попередніх.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти