StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потрібно негайно зробити важливу дію: священник розповів, чому сняться померлі

23 квітня 2024, 23:00оновлено 24 квітня, 12:07
2913
Деякі люди вважають, що сни про померлих є способом виразити сум і ностальгію за ними. Главред з'ясував, що означає, коли сниться померла людина.
Потрібно негайно зробити важливу дію: священник розповів, чому сняться померлі
Чому сняться померлі - що робити, якщо померлі приходять у сні / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pexels

Сни про померлих можуть мати різне тлумачення в залежності від контексту та вірувань людини. У багатьох культурах віриться, що сни про померлих є способом, яким померлі пробують зв'язатися з живими. Це може бути спробою передати якусь важливу інформацію або послання, висловити пробачення або просто підтримати чи захистити рідних. Про те, що потрібно зробити, якщо приснилась померла людина розповів у відео для YouTube отець Василь Колодій.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно читати молитви, рекомендуємо наш матеріал: Чи можна читати молитви з телефону: священик вразив несподіваною відповіддю.

Які бувають сни

Отець зазначає, що сни можуть бути трьох видів:

  • віщі сни;
  • сни, які хочуть про щось попередити;
  • сни, коли мозок хоче впорядкувати інформацію, яка за день прийшла.

Чому померлі сняться і просять щось - що робити якщо сняться померлі

За його словами, якщо сниться померла людина яка не має що одягти, має порваний одяг, просить їсти або ще щось - це, відповідно, такий натяк, що давно вже за цю людину не було панахиди і парастасу.

"Вона там, знаєте, потребує. Якщо ти бачиш померлого у сні і він голодний, невмитий, щось просить, то варто вже на другий день йти в магазин, купляти на цей панахидний стіл пожертву, обов'язково щоб був хліб, вино, можуть бути й інші продукти. Їх потрібно принести до церкви і замовити службу Божу за померлого", - вказує священник

Чому померлі у сні виглядають наче живі

Священник наголошує, що бувають випадки, коли померлі сняться і виглядають наче живі.

"Буває часом, що померлі сняться в гарних святкових нарядах, веселі і задоволені. ... Це означає, що вони приходять в сон із вдячністю", - додає Василь Колодій.

Дивіться відео про те, що означає, коли сняться померлі:

Чому померлі у сні стоять на одному місці і дивляться

Він також розповів, що коли померлі приходять, вони можуть стати і дивитись на людину і навіть, часом це виглядає страшно.

"Діло в тому, що вони не можуть у вас нічого питати, вони випросили собі ласку прийти до вас, ви повинні їх запитувати. В вас же є запитання, і ви себе маєте підготувати. Якщо померлий присниться - потрібно мати заготовлені запитання. Вони вам багато чого можуть відповісти. Померлий може багато розповісти про родину та на інші питання, на які ви дуже довго не можете ніяк знайти відповіді", - радить отець.

Чи можуть сни про померлих попереджати про щось

Священник вказує на те, що на сон треба звертати увагу, не потрібно відкидати його повністю, але водночас його не ідеалізувати.

"Розумієте правильно, бо то не раз таке може наснитись, що, ліпше взагалі нікому про це не розказували. Будьте обережні з вашими поясненнями і, якщо в сні хтось до когось приходить, це є приватне. Якщо до тебе прийшла Богородиця, Ісус Христос, ангели прилітають до тебе в гості, це до тебе. І не треба з цим бігати по цілім селі і казати, що вам Мати Божа сказала. Господь Бог приватно, через будь-яких святих, через Матір Божу, через самого Ісуса Христа, через ангелів, чи навіть померлих до вас приходить, це також є об'явлення, тому що це духовний світ звертається до світу тілесно-фізичного", - додає отець Василь Колодій.

Чому померлі у сні кличуть за собою

Він зазначає, що коли померлі у сні кличуть йти з ними - цього категорично не можна робити.

"Не треба йти за ними, бо коли померлі покличуть вас у сні, ви можете не пробудитись. Це не померлі кличуть, це кличе гріховна частина нашої сутності. Людина складається, з душі і з тіла. І вона має в собі і добро, і зло", - говорить священник.

Що потрібно зробити, коли померлі у сні кличуть за собою

За його словами, треба навести лад в голові.

"Треба йти до сповіді, в першу чергу. Треба йти до психолога, щоб знайти причини таких снів. Якщо померлі кудись скличуть, значить, треба в голові зробити порядок. Є якісь тяжкі смертні гріхи, про які ви не сповідалися, або забули, або затаїли", - резюмує отець Василь Колодій.

Хто такий Василь Колодій

о. Василь Колодій - настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Дніпрі, священик УГКЦ. Закінчив Івано-Франківську Теологічну Академію.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти