StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна цілуватися з котом: до яких неприємностей це може призвести

12 вересня 2023, 12:23оновлено 12 вересня 2023, 18:25
5882
Главред розповість, як коти сприймають поцілунки і чи небезпечні вони для людини.
Чи можна цілуватися з котом
Чи можна цілуватися з котом / колаж: Главред, фото: скріншот

Проявляти любов до свого вихованця - це цілком нормальне явище, проте мало хто знає, чи можна цілувати кішку в морду. Ми розповімо, як коти реагують на прояв любові і як це краще зробити.

Чи можна цілуватися з котом

На це питання багато хто відповідає по-різному, проте чітка відповідь все ж є. Необхідно знати, що не рекомендується близько контактувати з вуличними і необробленими котами. Однак в тому випадку, якщо ваш вихованець живе вдома і періодично проходить профілактику від паразитів, його можна підпустити ближче. А ось що стосується поцілунків - є момент. Імунітет тварини значно відрізняється від імунітету людини і коти можуть переносити ті інфекції і грибки, якими самі не хворіють. Тому варто визнати, що контакт все ж повинен бути мінімальним.

Як коти сприймають поцілунки

Незважаючи на те, що для людини поцілунок це цілком зрозумілий прояв любові, коти цього жесту не розуміють, а значить - не можуть дати на нього реакцію. Навіть за умови всього життя в домашніх умовах, у котів зберігаються їх дикі інстинкти, які дають самовідчуття себе здобиччю. Коти і кішки можуть почуватися в небезпеці кожен раз, коли їх затискають, тримають або занадто міцно обіймають.

відео дня

Як висловити свою любов до кота

Для того, щоб висловить свою любов до кота, варто скористатися звичним для них способом. Наприклад - бадатися головою або рукою, як це роблять тварини. Також можна спати поруч і грати, крім іншого, багато котів люблять, коли їм розчісують шерсть або роблять легкий масаж.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти