StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відчути себе щасливим з самого ранку: експерти назвали 5 простих кроків

2 квітня 2024, 17:33оновлено 3 квітня, 17:41
259
Якщо ви підхоплюєтеся з ліжка, відчуваючи втому або стрес, експерти назвали 5 ранкових звичкок, які допоможуть змінити свій настрій на краще.
Як відчути себе щасливим з самого ранку: експерти назвали 5 простих кроків
Як відчути себе щасливим - експерти назвали 5 порад для зміни настрою / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Ранок може бути важким для багатьох людей, які схильні до регулярного недосипання, що, в свою чергу, змушує їх часто відчувати себе дратівливими. І так, важко почуватися бадьорим, коли ви перевтомлені та перебуваєте у стані стресу - багато з яких, на жаль, не піддаються контролю з боку людини.

Але експерти з щастя стверджують, що існують прості звички, які люди можуть практикувати зранку, і які матимуть значний вплив на те, як вони почуватимуться впродовж дня. Це легкі зміни, які допоможуть покращити загальний психічний стан, повідомляє HuffPost.

1. Виберіть корисну для здоров'я звичку, а потім прив'яжіть її до ранкового ритуалу, який у вас вже є.

На думку психіатра Мюррея Цукера, головного лікаря медичної платформи Happify, існує дуже багато різних корисних для здоров'я звичок, які можуть вам допомогти. Головне - почати з однієї з них, якою б вона не була, а потім додати її до вже звичного розпорядку дня. Ви пов'язуєте звичку з ритуалом, пояснює він.

відео дня

Можливо, щоранку ви прокидаєтеся, йдете до ванної кімнати, потім застеляєте ліжко. Пов'яжіть момент цієї рутини (скажімо, заправлення ліжка) зі звичкою, яку ви хочете розвинути (можливо, це читання 10 сторінок у книзі). Приєднавши її до чогось, що ви вже робите, ви з набагато більшою ймовірністю будете її дотримуватися. За словами Цукера, послідовність - це ключ до підвищення рівня щастя з часом.

"Починайте повільно і розвивайтеся поступово", - додав він. Він заохочує людей почати з однієї нової звички, яку ви хочете прив'язати до вже існуючого розпорядку дня, а потім рухатися далі.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, для яких знаків зодіаку 2024 рік буде особливо щасливим, рекомендуємо наш матеріал: Стане кращим в житті: для 3 знаків Зодіаку 2024 рік приготував щастя і удачу.

2. Приберіть телефон зі своєї кімнати.

"Не тримайте екран у своїй кімнаті", - каже Еллісон Таск, коуч з питань кар'єри та життя, яка наполягає на цьому як на вимозі, що не підлягає обговоренню зі своїми клієнтами. Це тому, що коли ви тягнетеся до свого телефону (або планшета, або комп'ютера, або клацаєте по телевізору) вранці, ви насправді запрошуєте зовнішній світ диктувати вам свій настрій, сказала вона.

Крім того, екрани можуть заважати сну, який тісно пов'язаний із загальним самопочуттям людини.

"Сон просто змінює правила гри, - каже Таск. Можливо, ви не можете контролювати, коли ваш малюк вранці заходить до вашої кімнати або коли починає пищати будильник, але ви можете принаймні спробувати захистити свої години сну, тримаючи екрани подалі від вашої кімнати.

3. Розмовляйте з собою...

Цукер зауважив, що люди схильні витрачати багато часу на розмови з собою у власній голові, особливо вранці, коли почуваються виснаженими або стурбованими майбутніми подіями.

"Якщо ви використовуєте власне ім'я у своїх розмовах з собою, ви з більшою ймовірністю будете слідувати когнітивним порадам. Якщо, наприклад, у вас велика презентація на роботі, і ви помічаєте, що проводите ранок, накручуючи себе, переконуючи себе, що ви провалитеся, ви дійсно можете сильно нервувати. Але якщо я скажу: "Мюррей. Ти робив це раніше. Тобі це подобається", - ви дійсно можете взяти під контроль свої думки, що може налаштувати вас на більший рівень щастя протягом дня", - каже Цукер.

За його словами, використання власного імені може бути дуже корисним.

4. ... і ще з кимось.

"Встановіть соціальний контакт з кимось, до кого ви позитивно ставитеся", - каже Цукер. Це може бути будь-хто - чоловік або дитина, друг, член сім'ї, родич.

Те, як виглядатиме цей "соціальний контакт", залежить від вашої особистості та вашого графіку.

"Для зайнятої людини це може бути телефонний дзвінок або смс-повідомлення. Якщо ви маєте більше часу, зустріч з кимось за чашкою кави на початку дня - це справді підбадьорення", - каже Цукер.

5. Включіть вдячність.

Хоча це правда, що існує величезна кількість звичок, які можуть допомогти підвищити рівень щастя вранці, дослідники та лікарі, як правило, повертаються до однієї з них знову і знову, тому що вона настільки потужна: вдячність.

"У багатьох релігіях є ранкова молитва", - каже Таск, додаючи, що витратити хвилину на щось подібне - незалежно від того, релігійні ви чи ні - може стати реальною ранковою звичкою, яку можна розвивати.

"Візьміть цю паузу, щоб оцінити, що ви живі, що б це для вас не означало, - закликала вона. Скажіть собі: "Я такий радий, що я живий і можу гратися з моєю 2-річною донькою", - наводить приклад Таск. Або що ви ходите на роботу. Або вигулювати собаку. Або навіть те, що ви знову натиснете кнопку повтору - так, навіть якщо експерти кажуть, що це не найкраща ідея.

Просто знайдіть спосіб висловити вдячність вранці, адже цього дійсно може бути достатньо, щоб налаштувати себе на кращий лад на цілий день.

Що відомо про HuffPost

HuffPost (до 2017 року - The Huffington Post; часто скорочено HuffPo) - американський прогресивний, новинний веб-сайт, що має локалізовану та міжнародну версії, повідомляє Вікіпедія.

Сайт пропонує новини, сатиру, блоги та оригінальний контент, а також висвітлює політику, бізнес, розваги, навколишнє середовище, технології, популярні медіа, стиль життя, культуру, комедію, здорове харчування, інтереси молодих жінок та місцеві новини за участю колумністів. Він був створений як прогресивна альтернатива консервативним новинним сайтам, таким як Drudge Report. Сайт містить власний контент і контент, створений користувачами за допомогою відеоблогів, аудіо та фото. У 2012 році сайт став першим комерційним підприємством цифрових медіа Сполучених Штатів, яке отримало Пулітцерівську премію.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти