StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як почистити конфорки газової плити: блискучі методи без зайвих витрат

4 вересня 2024, 13:01оновлено 5 вересня, 16:11
689
Багато хто не знає, як правильно очистити конфорки газової плити без дорогих засобів, однак ефективні засоби часто лежать прямо перед вами на кухні.
Газовая конфорка
Як відмити конфорки на газовій плиті / Колаж: Главред, фото: pixabay, скріншот з відео

Газові плити є незамінними на багатьох кухнях, однак, під час приготування їжі господині часто забувають про належний догляд за конфорками, і як наслідок виникає задача - як відмити конфорки на газовій плиті від застарілих забруднень.

Якщо ви турбуєтесь про чистоту в домі, вам може бути цікаво: лимонна кислота проти засмічення: пробивний засіб приголомшить результатом.

Часто також господині не розуміють, чому погано йде газ із конфорки. Справа в тому, що коли конфорки не очищуються регулярно, жир та інші забруднення накопичуються на невеликих отворах, які відповідають за рівномірний розподіл полум’я. Це може вплинути на ефективність роботи плити.

відео дня

Однак усі ці проблеми можна усунути. Видання The Economic Times поділилося кількома ефективними способами, як очистити нагар навколо конфорки, будь-які застарілі чи жирні плями.

Досить нестандартним способом, як чистити конфорки плити є цибуля. Відваріть шматочки цибулі протягом 20 хвилин у воді і дайте рідині охолонути. Використовуйте цю воду з-під цибулі для очищення конфорок за допомогою губки.

Ще одним варіантом, як глибоко очистити пальники плити чи комфорки є оцет. Капніть кілька крапель оцту на забруднення і залиште на кілька хвилин. Потім ретельно протріть губкою і промийте під проточною водою з додаванням засобу для миття посуду.

Харчова сода є теж хорошим засобом для боротьби із забрудненнями на конфорках. Змішайте харчову соду з 2 столовими ложками лимонного соку або оцту. Нанесіть отриману пасту на конфорки і ретельно очистіть їх. Цей метод допоможе ефективно видалити навіть найбільш стійкі забруднення.

Вода і сіль також може стати у нагоді. Закип'ятіть воду з додаванням солі і замочіть конфорки в цьому розчині на 15-20 хвилин. Після цього скористайтеся жорсткою щіткою та засобом для миття посуду, щоб видалити залишкові плями.

Відчистити плями з конфорок можна і лимоном. Злегка нагрійте конфорку, потім натріть її шкіркою лимона і соком. Дайте засобу постояти кілька хвилин, а потім ретельно промийте конфорки під проточною водою, використовуючи засіб для миття посуду.

Легко впорається із забрудненнями і усім звичний засіб для миття посуду. Змішайте 2 столові ложки засобу для миття посуду зі склянкою гарячої води. Замочіть конфорки у цьому розчині на 5-7 хвилин, потім очистіть губкою і промийте під проточною водою.

Що таке The Economic Times?

The Economic Times — індійська щоденна англомовна бізнес-газета, що почала виходити в 1961 році. Станом на 2023 рік це друга за читаністю англомовна ділова газета у світі після The Wall Street Journal, з аудиторією понад 900 000 осіб. Нинішнім редактором The Economic Times є Бодхісаттва Гангулі, пише Вікіпедія.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти