StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Лимонна кислота проти засмічення: пробивний засіб приголомшить результатом

3 вересня 2024, 02:30оновлено 10 вересня, 16:06
953
Перевірені народні засоби - виконуємо очищення труб лимонною кислотою.
Скріншот
Як розвести лимонну кислоту для чищення сантехніки / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Monfocus, Pixabay/PublicDomainPictures

Періодично зливні труби в будинку втрачають свою пропускну здатність через засмічення і забруднення. Для проведення професійного очищення необхідно вдаватися до послуг спеціалізованих майстрів, що не завжди буває зручно і по кишені.

У разі необхідності швидкого усунення можна вдатися до перевірених народних засобів, виконуючи очищення труб лимонною кислотою. Як кажуть фахівці, лимонна кислота для каналізаційних труб є простішим і безпечнішим рішенням.

Читайте наш матеріал "Як позбутися засмічення в унітазі без вантуза".

Однак слід враховувати, що спосіб очищення труб лимонною кислотою не дає 100%-го ефекту за наявності значних засмічень. Якщо зливна труба забита наглухо, краще вдатися до механічного чищення.

Якщо ви вирішили спробувати очистити засмічення за допомогою тільки лимонної кислоти, будьте готові до того, що для остаточного результату в підсумку знадобляться більш дієві засоби.

Порядок дій:

  • приберіть сторонні предмети, розташовані поруч зі зливом;
  • у зливний отвір додайте близько 100 г лимонної кислоти і залийте її 1,5 склянками окропу;
  • зачекайте приблизно півгодини і ввімкніть гарячу воду (на 5 хвилин).

Для очищення зливних труб також можна використовувати розчин соди і лимонної кислоти.

Порядок дій:

  • зробіть розчин (половину склянки соди розчиніть у літрі води);
  • суміш залийте в зливну трубу;
  • почекайте 5 хвилин і залийте ще одну порцію розчину (100 г кислоти на літр гарячої води).

Фахівці звертають увагу на те, що застосування лимонної кислоти дасть змогу розм'якшити незначні засмічення. При виконанні умов очищення можна отримати результат для всіх різновидів труб.

Дивіться відео - як знайти хорошого сантехніка:

Водночас варто дотримуватися правил безпеки та діяти максимально акуратно, щоб побутова хімія не потрапляла на відкриті ділянки шкіри та особливо в очі. Водночас варто враховувати те, що якщо зливні труби забиті твердими предметами або іншими погано розчинними речовинами, краще звертатися до послуг професійних сантехніків.

Також необхідно звертати увагу на щільність засмічення. Адже методи очищення лимонною кислотою слід застосовувати лише в разі, якщо вода вільно протікає через трубу.

Що таке каналізація?

Каналізація - сукупність інженерних споруд, устаткування і санітарних засобів, що забезпечує збирання і виведення за межі житлових приміщень, населених пунктів і промислових підприємств забруднених стічних вод, а також їх очищення та знешкодження перед використанням або скиданням у водойму, повідомляє "Вікіпедія".

А якщо засмічення настільки сильне, що вода не протікає через злив, рекомендується звертатися до послуг професійних сантехніків або видаляти засмічення доведеться механічним шляхом, адже проводити прочищення лимонною кислотою буде вже марно.

Універсальний засіб для чищення
/ Інфографіка: Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти