StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко вивести блохи у кота і собаки: 5 варіантів і 1 помилка, яка може вбити тварину

3 вересня 2024, 16:40оновлено 4 вересня, 09:42
8446
Якщо порушити головне правило, то є ризик не просто нашкодити здоров’ю домашнього улюбленця, а й призвести до летальних наслідків.
Кот, собака, ветеринар
Як швидко вивести блохи у кота і собаки/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Щоб зрозуміти, що на тілі домашньої тварини з’явилися блохи, потрібно звернути увагу, чи присутні низка ознак: свербіж, неспокійна поведінка кота чи собаки, поява подряпин і почервоніння шкіри в місцях розчісування – ось лише кілька найбільш очевидних причин появи бліх. Улюбленець може поводити себе так, ніби йому щось заважає, кусати у певних місцях, а під час огляду шерсті та шкіри кота можна виявити як самих бліх, так і їхні фекалії, яка нагадують чорні крупинки меленого перцю, йдеться у відео Royal Canin Ukraine на YouTube.

Радимо також прочитати матеріал: Тільки гостроокі кмітливці знайдуть 3 відмінності: надзвичайна загадка на уважність

Щоб позбутися бліх, окрім їхнього виведення з тіла тварини варто також обробити приміщення, оскільки личинки паразитів можуть бути на килимі, подушці, на якій спить улюбленець, чи на речах власника.

Є різні засоби для боротьби із паразитами:

  • шампуні,
  • спреї,
  • таблетки,
  • нашийники,
  • краплі.

Головне – робити все згідно з інструкцією, а перед застосуванням проконсультуватися з ветеринарним лікарем.

"Я хотів би наголосити на тому, що деякі із засобів, які використовуються для собак, досить небезпечні для котів. Тому потрібно обов’язково дивитися на маркування засобу, на якому має бути позначено, що засіб дозволений для котів, або якщо є помітка "перекреслений котик", ніколи в житті не використовуйте ці засоби саме для котів, тому що тварина може просто померти", – наголосив ветеринарний лікар Євген Шевченко.

Як швидко вивести блохи у домашніх улюбленців

Лікар-ветеринар Олеся Ратушна у програмі "Все буде добре" розповіла, що препарати для боротьби від бліх у домашніх тварин діляться приблизно на 4 види:

  • спреї,
  • шампуні,
  • спеціальні ампули,
  • нашийники від блох.

"Відрізняються вони по хімічному складу, по способу нанесення на тварину і по термінах дії. Найбільше лікарі люблять ампульний метод – препарат легко наноситься, має тривалий термін дії, тобто від блох захищає від 2 до 4 місяців, і практично не токсичний. Є ампулки окремо для собак і окремо для котів. І все таки я радила б, щоб цей препарат був призначений ветеринарним лікарем", – пояснила ветеринар.

Також вона наголосила, що після нанесення будь-якого засобу тварину не можна чіпати приблизно 24 години. Купати тварину можна буде не раніше, ніж через 3 доби.

Як працюють нашийники проти бліх

Дуже популярним засобом є нашийник від бліх. Зазвичай він допомагає упродовж 2-3 місяців, поки зберігається специфічний різкий запах. Але варто враховувати, що запах від таких нашийників може бути настільки різким і специфічним, що квартира може пропахнути цим ароматом, а деякі діти можуть мати на цей вид запаху алергічну реакцію.

"Якщо помічена хоч якась алергічна реакція на будь-який із засобів, це привід припинити використовувати цей препарат і відвідати ветеринара", – зазначила Ратушна.

Дивіться відео про те, як вивести блохи у кота і собаки:

Що за програма "Все буде добре"?

"Все буде добре" – українське розважальне ток-шоу сімейної тематики, що вироблялося в Україні. Виходило з 2012 року на телеканалі "СТБ", остання трансляція відбулася 27 грудня 2018 року.

Програма являла собою збірку порад та міркувань щодо різних тематик рутинного життя. Розбиралися питання про чоловіків, жінок та дітей. До ефіру приходили гості, які розповідали про свої проблеми або методи їх вирішень. Шоу об'єднувало інтереси жінок і чоловіків щодо господарювання, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності тощо. Експерти програми давали практичні поради, які застосовуються у повсякденному житті та в побуті. Наочно демонструвалося вирішення домашніх та сімейних проблем, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти