StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

З чого роблять "Мівіну": не усім відомий справжній склад популярного продукту

1 квітня 2024, 21:11оновлено 3 квітня, 11:17
Не усім відомо, з чого роблять локшину швидкого приготування, хоча полюбляє її багато хто.
Мивина, лапша быстрого приготовления
З чого роблять "Мівіну"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Різні види локшини швидкого приготування, такі як "Мівіна", "Ролтон" та інші, є дуже популярними через зручність у вживанні такої їжі, а також її дешевизну. Але не усім відомо, з чого роблять "Мівіну", і корисна вона для здоров’я чи навпаки – шкідлива.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Знайти помилку на зображенні за 5 секунд зможе лише геній: надзвичайна оптична ілюзія

Напевно, більшість із нас хоча б раз у житті спробували такі локшину, яку можна просто залити кип’ятком і вживати уже через кілька хвилин. Чимало людей вживають такий продукт регулярно – хтось через економію часу на приготування, хтось через привабливу ціну. Але чи не може такий продукт нашкодити здоров’ю?

відео дня

Історія створення такої локшини досить цікава. Вважається, що перша локшина швидкого приготування з’явилася у Китаї ще у XVI столітті. Але у масове виробництво такий продукт запустив японець Андо Момофуку. У 1958 році він заснував компанію, яка спеціалізувалася на виготовленні локшини Chikin Ramen (зі смаком курки). Пізніше продукт поширився також і в інших країнах.

В Україні локшина швидкого приготування з’явилася у дев’яності роки минулого століття.

Упродовж десятиліть така локшина зазнала і зовнішніх змін, і змін у своєму складі. Наприклад, зараз її часто роблять хвилястою. І така форма вигадана не просто так – це створює такий ефект, ніби їжі у тарілці більше.

Отже, що додають в "Мівіну" і з чого виготовляють продукт цієї та інших торгових марок. Сама локшина складається з борошна та підсоленої води. Саме з цих інгредієнтів найчастіше готується тісто, яке потім нарізається тоненькими смужками і обдається парою. Борошно зазвичай беруть пшеничне хлібопекарське.

Але іноді у складі також можна знайти крохмаль або гуарову камідь – загущувачі з картоплі і бобів.

Після нарізання та обдавання парою тісто сушать, для чого найчастіше використовують кипляче рослинне масло. Далі локшину формують у брикети та фасують.

Як правило, зараз локшина продається не сама по собі, а з висушеними овочами, спеціями та сіллю, які кладуть у пакетики разом з брикетом локшини. Часто також додається невелика кількість зафасованої у маленький пакетик рослинної олії або соусу.

Але зловживати таким продуктом у раціоні не варто, адже він містить мало білків, клітковини та вітамінів, які є дуже важливими для здоров’я.

Що таке "Мівіна"?

"Мівіна" є торговою маркою харчових напівфабрикатів, які випускає харківська корпорація "Техноком". З 2010 року фабрика є підрозділом "Нестле Україна", і з цього ж року також випускає продукцію під ще однією торговоою маркою – Nestlé.

У 1995 році корпорація "Техноком" почала продаж вермішелі швидкого приготування під назвою "Мівіна". Незабаром ця назва стала загальною серед українських споживачів – часто вермішель, яка готується запарюванням окропом на кілька хвилин, називають "мівіною", незалежно від фірми-виробника. Компанію заснував в'єтнамець Фам Нят Вионг.

Цікаво, що слово "Мівіна" походить від "mì Việt Nam", що у перекладі з в'єтнамської мови означає "в'єтнамська локшина", пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти