StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цей факт переверне ваш світ: з чого насправді роблять мочалки для душу

17 листопада 2023, 19:27
632
Хто б міг подумати, що мочалки роблять з того, що росте на звичайному городі.
З чого роблять мочалки
З чого роблять мочалки / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (в Ігоря), flickr (Ana Cidad)

Більшість людей знають, що мочалки - це натуральні губки для ванної кімнати, а багато хто вважає, що вони родом з моря. Але жінка, яка показує в TikTok свій бізнес з вирощування мочалок, підірвала розум людей, розповівши про те, як вона вирощує їх у власному саду в Техасі.

З чого роблять мочалки

Люфа - це природний матеріал, який використовується як мочалка, яку отримують з волокон тропічної рослини, що належить до сімейства гарбузових. Ця рослина часто вирощується в теплих кліматичних умовах, таких як Південно-Східна Азія, Єгипет та інші тропічні регіони.

"Мені порадили прокип'ятити мочалку або хоча б замочити її на деякий час, і це спрацювало. Було дуже огидно, але потім шкірка рослини просто відвалилася", - каже дівчина.

відео дня

Вона показала мочалку без шкірки, яка виглядає точно так само, як ті, що всі купують в магазинах.

Мочалки можна використовувати в душі або для миття посуду, вони повністю сумісні і натуральні. А ще вони стануть відмінним подарунком на Різдво.

Більшість глядачів TikTok зізналися, що навіть не підозрювали про те, що мочалки з'явилися саме так.

"Мені було 46 років, коли я дізналася, що мочалки не з моря!!!",- написала одна жінка в коментарях.

Як користуватися мочалкою

Щоб продовжити термін служби мочалок з люфи і підтримувати їх в хорошому стані, важливо дотримуватися кількох простих правил догляду:

  • Регулярно чистіть мочалку: Після кожного використання добре промивайте люфу під проточною водою, щоб видалити мило та залишки шкіри.
  • Сушіть у відкритому та добре провітрюваному місці: Після промивання важливо ретельно висушити мочалку, щоб запобігти утворенню цвілі і неприємних запахів. Не залишайте мочалку у ванній кімнаті, де вологість висока.
  • Регулярно дезінфікуйте: Щоб знищити бактерії, регулярно замочуйте мочалку в розчині з оцтом або м'яким дезінфікуючим засобом.
  • Замінюйте мочалку при перших ознаках зносу: Незважаючи на довговічність, люфу слід міняти кожні кілька місяців, особливо якщо вона починає втрачати свою структуру або з'являється цвіль.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете максимально ефективно використовувати мочалку з люфи і забезпечити їй тривалий термін служби.

Дивіться, як росте люфа:

@from_the_garden I grew my own sponges in my suburban backyard! Here's the video on me cooking and taste testing the young luffa: @From the Garden Loofah or Luffa, however you spell it, does NOT grow in the ocean. It grows in very hot conditions through the summer months and grows prolifically if conditions are right. This is the ridge gourd luffa also known as Chinese okra and it's delicious cooked young. #luffa#loofah#luffasponge#texasgarden#growingsponges#gardentips#fromthegarden#gardentok♬ original sound - From the Garden

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти