StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарка розкрила секрет: що допоможе зняти набряки обличчя - результати вразять жінок

11 листопада 2023, 19:42
Якщо ситуація виходить з-під контролю, варто звернутися до лікаря.
Лікарка розкрила секрет: що допоможе зняти набряки обличчя - результати вразять жінок
Як прибрати набряки / Коллаж Главред, фото freepik, flickr (Anders Gustavson)

Багато хто страждає набряками на обличчі та використовує патчі, аби покращити зовнішній вигляд. Проте відомо, що не завжди цей засіб є ефективним, а інколи й шкідливим. Аби вирішити питання набряків, можна скористатися порадою лікаря дієтолога, ендокринолога Катерини Толстікової.

Що робити, якщо опухло обличчя

"Берете ванну набираєте, тепло води, кладете пачку солі магнієвої. Магній трансдермально змінить ваш рівень рідини в організмі. Зранку встанете в мінус", - каже лікарка.

Це може допомогти зменшити стрес, адже магній покращує рівень кортизолу. Однак, каже лікарка, це тимчасове явище. Крім того, магній допомагає утримувати воду, запобігаючи її затримці через стрес і підвищений рівень пролактину. Це симптоматичне полегшення, і, можливо, також варто розглянути комплексний підхід до вирішення цієї проблеми. Наприклад, використання інших препаратів, також важливо звертати увагу на свій зовнішній вигляд, але не забувайте, що важливіше внутрішнє самопочуття.

відео дня

Важливо також розрізняти набряки від пастозності.

"Набряки являють собою серйозний стан, а пастозність - це, коли, наприклад, ви прикладаєте пальці до своєї гомілки або до ноги внизу і помічаєте, що якщо залишаються невеликі вм'ятинки, вони зникають - це пастозність. Але якщо ви робите це і вони зберігаються на 2-3 хвилини, то це вже набряк, коли проходить дуже повільно і це стає системним набряком, який не можна ігнорувати", - каже Катерина Толстікова.

Це може призвести до серйозніших набряків, і позбутися їх уже буде складно. У таких ситуаціях зазвичай застосовують діуретики та інші препарати, що виводять воду для схуднення, що є погано для органів виділення і детоксикації. Постійне вживання сечогінних засобів і препаратів, що прискорюють обмін речовин, несе ризики для здоров'я і роботи наших детокс-органів.

Дивіться, що допомагає від набряків:

Більше про здоров'я:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти