StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт розповіла, чому потрібно додавати сіль до чаю: результат вас вразить

24 січня 2024, 10:58оновлено 26 січня, 20:59
Хімік доктор Мішель Франсл розкрила секрет приготування ідеального чаю, адже багато людей можуть робити ту саму помилку.
Експерт розповіла, чому потрібно додавати сіль до чаю: результат вас вразить
Чому потрібно додавати сіль до чаю - як пити чай із сіллю / Колаж Главред, фото: pixabay

Експерт стверджує, що для ідеальної заварки потрібно додавати сіль до чашки. Хімік доктор Мішель Франсл каже, що з наукової точки зору це допомагає зменшити гіркоту напою. Вона також закликає пити молоко, перш ніж наливати його в чашку, щоб зменшити ризик його згортування.

Ці поради є одними з незвичайних ідей, викладених у її книзі "Замочений: Хімія чаю", виданій Королівським хімічним товариством.

Доктор Франсл з коледжу Брін Мор у Пенсильванії, США, сказала: "Мені сподобалося пояснювати це так, щоб люди, які не є хіміками, могли оцінити красу хімічних процесів, що відбуваються, і могли використовувати те, що вони дізналися, щоб приготувати чудову чашку чаю".

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як відрізнити натуральний та якісний чай від пофарбованого, рекомендуємо наш матеріал: Потрібно тільки 2 чашки води: як відрізнити натуральний чай від підфарбованого.

Вона стверджує, що проаналізувала сотні років мудрості, щоб знайти науково обґрунтовані способи приготування кращого чаю. Вважається, що дрібка звичайної кухонної солі зменшує гіркоту в чаї, пише Dailystar.co.uk

Хімік каже, що її дослідження дало їй "шанс поєднати мою любов до хімії та насолоду від справді хорошої чашки чаю". Воно виявило, що в минулому любителі гарячих напоїв намагалися знешкодити кофеїн у чаї за допомогою горілки.

Додавання солі в чай може мати кілька цікавих ефектів:

  • Зменшення гіркоти: деякі люди додають сіль в чай для зменшення гіркоти, яка може бути присутня в деяких сортах чаю. Сіль може взаємодіяти з рецепторами гіркого смаку на вашому язиці, зменшуючи відчуття гіркоти.
  • Виправлення неприємного смаку: якщо чай виявився надто кислим або має інший неприємний смак, додавання невеликої кількості солі може допомогти збалансувати смак.
  • Підсилення смаку: сіль може підсилити або підкреслити смак чаю, додаючи більше глибини або виразності його смаковим якостям.

Як приготувати чай із сіллю

Готуючи чай із сіллю, важливо врахувати, що це досить нестандартний спосіб приготування чаю, який використовується лише в окремих культурах та традиціях. Ось кілька кроків, які можна виконати, щоб приготувати чай із сіллю:

  • Загальні відомості: використовуйте натуральну морську сіль або іншу нерафіновану сіль, оскільки вона має більше корисних мінералів. Додайте її до води або чайної заварки під час приготування.
  • Дозування: додавайте сіль дуже обережно, оскільки велика кількість може перевантажити смак чаю. Спробуйте почати з дуже малої кількості, наприклад, на кінчику ножа, і потім додавайте більше за смаком.
  • Спосіб заварювання: можна додати сіль безпосередньо до води під час кип'ятіння, а потім заварювати чай у цій воді. Інший варіант - додати сіль безпосередньо до заварки чаю після того, як вона буде готова.
  • Експериментуйте: спробуйте різні кількості солі та способи додавання, щоб знайти той, який вам найбільше подобається.

Загалом, використання солі в чаї є досить нестандартним, і це не дуже поширена практика.

Професор хімії сказала: "Навіть після стількох років пиття чаю та хімічних досліджень я дізнаюся багато нового про те, що знаходиться в моїй чашці і як приготувати найкращу чашку чаю. Я прочитала сотні дослідницьких звітів і перепробував все - від додавання дрібки солі в чашку до спроб знебарвити чай горілкою, намагаючись зрозуміти, як саме готується чашка чаю".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти