StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Робили ще наші батьки: дієтологи назвали страву, яка продовжує тривалість життя

19 грудня 2023, 18:08оновлено 20 грудня 2023, 15:32
4046
Главред з'ясував, вживання якого продукту може омолоджувати ваш організм і попереджувати ряд хвороб.
Робили ще наші батьки: дієтологи назвали страву, яка продовжує тривалість життя
Робили ще наші батьки - назвали страву, яка продовжує тривалість життя / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, УНІАН

Квашена капуста - це продукт, який виготовляють шляхом бродіння свіжої капусти в розчині солі. Під час бродіння мікроорганізми, які природно знаходяться на капусті, перетворюють її цукри в молочну кислоту, що призводить до кислого смаку і хрусткості. Цей процес не лише консервує капусту, роблячи її тривалим продуктом, але й збільшує її корисні властивості.

Дієтолог Оксана Скиталінська висловила свою думку в Instagram щодо корисних властивостей квашеної капусти, яку часто називають ліками від усіх хвороб та продуктом, що продовжує життя.

Чому квашена капуста корисна

За словами Скиталінської, квашена капуста містить корисні молочнокислі бактерії (лактобактерії), які омолоджують мікрофлору товстого кишечника. Крім того, вона містить розчинну та нерозчинну клітковину, яка поглинає шкідливі речовини та покращує роботу кишечника.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна їсти і при цьому не набирати вагу, рекомендуємо наш матеріал: Їсти і не товстішати реально: дієтологи назвали продукти для схуднення - список.

Квашена капуста також має антиоксидантні властивості, які допомагають знижувати рівень вільних радикалів в організмі та запобігають розвитку деяких захворювань.

Додавання квашеної капусти до раціону разом з ягодами калини та зеленню може покращити вироблення травних ферментів та зменшити запалення в організмі. Такий салат корисний для людей із хронічними аутоімунними захворюваннями, ожирінням або раком.

Дивіться відео про те, як підвищити користь квашеної капусти:

Дієтолог Оксана Скиталінська наголошує, що квашену капусту також рекомендується включати в раціон осіб похилого віку, оскільки вона сприяє синтезу колагену, що важливо для здоров'я шкіри та суглобів.

Що таке "жива" квашена капуста

Традиційна квашена капуста зазвичай містить лише два інгредієнти: нашатковану капусту та сіль. Цей процес включає бродіння капусти за рахунок природних бактерій, створюючи так звану "живу" капусту, яка має всі зазначені оздоровчі властивості.

У комерційному виробництві можуть використовуватися власні закваски для бродіння, а також додаватися цукор та інші добавки. У результаті ця квашена капуста втрачає якості "живого" продукту.

Кому не можна їсти квашену капусту

Дієтологи відзначають, що, хоча квашена капуста дійсно корисна, у цього продукту все ж є протипоказання до вживання. Квашена капуста протипоказана при важких захворюваннях печінки, нирок і підшлункової залози, виразковій хворобі і гастриті з підвищеною кислотністю в стадії загострення. Після вживання квашеної капусти, можуть з'являтись побічні ефекти, такі як здуття, набряки і навіть біль у шлунку.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти