StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що зробити, щоб в будинку не було мишей: найпростіші, але ефективні способи

2 вересня 2023, 05:30
Щоб дізнатися, що реально допомагає від мишей, потрібно спробувати використати ультразвук або вигнати гризунів давно забутими народними засобами.
Миша
Дим палаючого стручкового перцю - запах, відчувши який, миші побіжать з вашого будинку / depositphotos.com

Часом в будинку можна почути незвичайні скребучі звуки, причому в найнесподіваніших куточках кімнати. Наполегливий шурхіт означає, що вдома з'явилися дрібні гризуни, і тоді люди починають цікавитися, що робити, якщо в будинку завелися миші. Гризуни можуть переносити різні інфекційні захворювання і псують меблі, тому їх потрібно виганяти. Ми розповімо вам, як це зробити.

Як зробити так, щоб в будинку не було мишей

Ультразвук

На ринку весь час з'являються нові ультразвукові відлякувачі. Пристрій вважається простим, ефективним, екологічним і безпечним як для людини, так і для багатьох домашніх тварин (якщо у вас вдома є хом'яки і шиншили, проконсультуйтеся з ветеринаром). Щоб миші не адаптувалися до пристрою, потрібно регулярно міняти частоту – від 20 до 70 кГц.

відео дня

Як позбутися мишей народними засобами

Деревний попіл

Один з ідеальних варіантів в боротьбі з мишами. На лапках гризуна після контакту з золою відчувається дискомфорт, що йому дуже не подобається. Також миша не любить запах золи і намагається бігти від місця, де вона його відчула.

Березовий дьоготь

Розчином березового дьогтю радять обробляти плінтуса, нижню частину меблів, а також пороги.

Ефірні масла полину і м'яти

Щури і миші дуже не люблять ці запахи, тому можна в маслах змочити ганчірки і помістити їх в нори, щоб миші бігли.

Гілки хвойних дерев

Відлякують мишей гілки дерев хвойних порід і чорної смородини. Їх теж розкладають там, де живуть миші, що дуже не подобається гризунам.

Перець

Стручок гіркого перцю обертається в газету і підпалюється. Треба, щоб дим побув у приміщенні, де гризуни, декілька днів. Миші повинні бігти з підвалів і комор.

Часник

Треба по кутах або полицях розкласти зубчики часнику або гілочки сухої ромашки і полити їх декількома краплями олії. Запах дуже не сподобається мишам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти