StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що буде, якщо з'їсти 1 кг мандаринів: лікар Габорець здивував відповіддю

9 січня 2024, 08:54
Що відбувається з вашим організмом, якщо ви вирішите з'їсти цілий кілограм мандаринів?
Що буде, якщо з'їсти 1 кг мандаринів
Що буде, якщо з'їсти 1 кг мандаринів / Колаж Главред, фото: скріншот з відео, pixabay.com

Мандарин - смачний і корисний фрукт, який може принести не тільки радість, але і ряд небажаних наслідків, якщо споживати його в надлишку.

Лікар Юрій Габорець на своїй сторінці в Instagram поділився своєю експертною думкою про те, що відбувається з вашим організмом, якщо ви вирішите з'їсти цілий кілограм мандаринів.

Хто такий Юрій Габорець?

Юрій Габорець - акушер-гінеколог, кандидат медичних наук. Спеціалізується на діагностуванні, оперативному і консервативному лікуванні гінекологічних захворювань. Проводить лікування передракових процесів шийки матки, ЗПСШ, жіночого безпліддя. Видаляє папіломи, кондиломи з урогенітальної області.

відео дня

Закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету. Управляє медичним центром експертного класу Haborets Clinic.

Лікар зазначив, що мандарини піддаються обробці пестицидами і фунгіцидами для прискореного дозрівання і запобігання хвороб. Тому вибирайте якісні фрукти і промивайте їх перед вживанням.

Чи можна їсти цитрусові щодня?

Доктор рекомендує вживати мандарини в розумних кількостях - до 300 г в день. Шкірку краще викидати, так як в ній може міститися більше хімії.

А ось з'їдання великих обсягів мандаринів може привести до надмірного введення вітаміну З через нирки, що може викликати утворення каменів. Крім того, кислота з мандаринів може стати причиною гастриту.

Чим корисні мандарини?

Фруктоза, що міститься в мандаринах, обробляється в печінці. Надлишок може привести до жирового гепатозу. Однак вживання в розумних межах (до 5 днів) приносить організму клітковину, вітаміни і флавоноїди.

Якщо немає алергії, мандарини стають відмінним замінником цукерок, тортів та інших солодких частувань.

Доктор Габорець підкреслив, що помірне споживання мандаринів приносить організму безліч корисних речовин, але важливо знати міру і вибирати якісні плоди.

Дивіться відео про те, що буде, їсти з'їсти 1 кг мандаринів:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти