StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Без "баті" та в Україні: де зараз живе та чим займається Людмила Янукович

13 вересня 2024, 14:10
3761
Згідно з інформацією ЗМІ, екс-перша леді України Людмила Янукович мешкає в тимчасово окупованому Криму та, ймовірно, веде там власний бізнес.
Без 'баті' та в Україні: де зараз живе та чим займається Людмила Янукович
Людмила Янукович зараз - де живе та чим займається дружина Януковича / Колаж Главред, фото: УНІАН

Людмила Янукович, колишня перша леді України, після втечі її чоловіка Віктора Януковича у 2014 році відійшла від публічного життя. Про її місцеперебування було мало відомо протягом останніх років.

Що відомо про Людмилу Янукович

Уродженці міста Єнакієве на Донеччині нині 74 роки. Віктор Федорович одружився з нею в 1972 році. Після того, як чоловік став президентом, він перевіз її до Києва, де вона мала змінити звичне життя на участь у світських заходах та публічну діяльність. У травні 2010 року Людмилу Янукович навіть прийняли до клубу українських інтелектуалів і аристократів "Інтелігент".

Після втечі колишнього президента України Віктора Януковича у 2014 році, життя його колишньої дружини Людмили Янукович залишалося поза пильною увагою громадськості. Офіційно їхній шлюб завершився, про що Янукович сам зізнався в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel, зазначивши, що живе в цивільному шлюбі з Любов'ю Полежай, сестрою своєї колишньої кухарки, повідомляє ТСН.

Проте, поки він був при владі, про розлучення не йшлося, і питання їхніх стосунків залишалося непевним.

Людмила Янукович, з якою Янукович прожив у шлюбі понад 45 років, завжди трималася осторонь публічності. Незважаючи на церковне вінчання у 1997 році, їхні стосунки виглядали далекими від ідеального подружжя.

Дивіться відео про те, що відомо про Людмилу Янукович:

Під час президентства Януковича його дружина залишалася в Донецьку, далеко від розкішного життя в Межигір'ї, і рідко з'являлася на публіці. Утім, після втечі чоловіка, вона залишилася фактично покинутою, а новим супутником життя Віктора Януковича стала Любов Полежай, з якою він тепер живе разом у Росії.

Де зараз живе Людмила Янукович

Після втечі Януковича з України Людмила Янукович оселилася в анексованому Криму. Її новою домівкою став родинний маєток у Великій Ялті, який раніше в оточенні Януковича називали "чайним будиночком". Попри скромну назву, цей маєток є елітною садибою на площі 1,2 гектара з власним пляжем, триповерховою віллою, спа-центром та іншими зручностями і знаходиться у курортному селищі Відрадне. Територія оточена посадками кипарисів і сосен, та перекрита масивними воротами, що забезпечує приватність.

Без 'баті' та в Україні: де зараз живе та чим займається Людмила Янукович
Фото: radiosvoboda.org

Хоча раніше Людмила Янукович вважала цей маєток надто розкішним і пафосним, після подій 2014 року вона була змушена задовольнятися тим, що отримала.

Зараз вона веде усамітнений спосіб життя, далеко від публічних подій і журналістів, а сам маєток перебуває під охороною. Згідно з даними Радіо Свобода, право власності на будинок оформлено на фірму, близьку до колишнього міністра оборони Павла Лебедєва та ветеранів спецслужб, що пов'язує її з колишніми союзниками Януковича.

Чим займається Людмила Янукович зараз

Окрім маєтку в Криму, Людмила Янукович, за неофіційними даними, має власний бізнес у Севастополі. Через систему посередників вона, ймовірно, володіє мережею елітних продуктових супермаркетів під назвою "Меркурій".

Ця мережа відзначилася тим, що змогла обійти російські санкції, торгуючи продуктами з Європи, зокрема французькими сирами та іспанськими м'ясними делікатесами, незважаючи на заборону. Хоча митні органи кілька разів вилучали заборонені товари, незабаром вони знову з'являлися на полицях магазинів.

ЗМІ зазначають, що попри те, що структура власності мережі нагадує схему володіння маєтком у Криму, прямих доказів того, що Людмила Янукович є власницею магазинів, немає. Самі ж представники торговельної мережі відмовляються коментувати це питання.

Що відомо про "смерть" Людмили Янукович

24 січня 2022 року з'явилися чутки у ЗМІ про смерть Людмили Янукович, дружини колишнього президента України Віктора Януковича. Однак цю інформацію спростував прессекретар її старшого сина, Олександра Януковича.

Одним із тих, хто повідомив про смерть Людмили Янукович, був політтехнолог Володимир Петров. Він заявив у своєму Telegram-каналі, що жінка нібито померла ввечері 23 січня: "Людмила Янукович померла годину тому", – написав він.

Проте вже 24 січня адвокат старшого сина Януковича, Юрій Кірасир, офіційно спростував ці повідомлення, заявивши, що вони не відповідають дійсності.

Меми з Людмилою Янукович

Людмила Янукович ще за часів президентства свого чоловіка стала інтернет-мемом завдяки своїм незабутнім висловлюванням. Під час Помаранчевої революції у 2004 році, виступаючи в Донецьку, вона заявила про "оранжевий шабаш" у Києві, де, за її словами, людям роздавали "наколоті апельсини" та всюди була "американська" присутність. Ця фраза швидко стала крилатою і запам'яталася багатьом.

Дивіться відео Людмила Янукович про "наколоті апельсини":

У 2013 році вона знову опинилася в центрі уваги, коли на конкурсі краси для жінок з обмеженими можливостями розповіла журналістам, що її чоловік, запитуючи, як вона працює, отримав відповідь: "Батя, я стараюсь".

Дивіться відео Людмила Янукович "Батя, я стараюсь":

Ці висловлювання й досі згадують у соціальних мережах, створюючи навколо Людмили Янукович образ людини, яка залишила свій унікальний слід у публічному просторі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти