StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

4 найкращі способи, як відмити плитку у ванній: усі забруднення безслідно зникнуть

30 серпня 2024, 03:45
769
Достатньо буде скористатися всього кількома домашніми засобами, і забруднення на плитці у ванній просто зникнуть.
Плитка в ванной, девушка, уборка
Як відмити плитку у ванній/ колаж: Главред, фото: скрін, depositphotos.com/ua

Керамічна плитка є обов’язковим елементом кожної ванної кімнати. Але з часом через постійний контакт із водою на ній можуть з’являтися плями, які псують загальний вигляд ванної кімнати і роблять це приміщення не таким привабливим.

Є два види плям, які можуть утворюватися на поверхні плитки у ванній кімнаті: перші – через потрапляння води під час прийому душу чи ванни, адже у воді містяться сторонні домішки, які лишають сліди після висихання; другі – плями, які утворюються від бризок мила, гелів і шампунів.

У відео на YouTube-каналі "У світі Джулії" авторка розповідає, чим помити плитку у ванній, щоб блищала. Вона зазначає, що з такими цілями можна використовувати розпушувач, який використовується для випікання печива.

За словами авторки, потрібно нанести такий порошок на губку і ретельно протерти усі місця на плитці, де є плями і розводи.

"Якщо вам не вдається відмити плитку звичайною водою, спробуйте такий спосіб – порошок до печива. Таким чином можна легко, швидко та ефективно позбутися забруднень на її поверхні. Цей метод простий, засіб дешевий і результат хороший", – йдеться у відео.

Дивіться відео, як відмити плитку у ванній:

Також є ще низка ефективних способів, як очистити плитку у ванній до блиску. Народні засоби при цьому часто діють не гірше, ніж магазинні. Про 4 таких способи розповідається на сайті Ceramamarket.

1. Вода, миючий засіб та оцет

Потрібно взяти однакову кількість води та оцту і змішати їх, після цього додати кілька крапель миючого засобу. Суміш нанести на плитку за допомогою пульверизатора, добре потерти губкою і змити водою.

2. Вода, харчова сода і оцет

Такий спосіб теж буде дієвим, якщо ви шукаєте метод, як повернути блиск плитці у ванній і зробити її ідеально чистою. Потрібно спершу змішати соду з водою до такої консистенції, як кашка. Далі суміш нанести на забруднення і зачекати, поки вона висохне. Зазвичай достатньо буде почекати від 3 до 5 хвилин. Далі розмішати оцет з невеликою кількістю води і розбризкати на плитку за допомогою пульверизатора. Трішки зачекати, після цього добре помити губкою і змити водою.

3. Лимонна кислота і вода

Насипати трішки лимонної кислоти у гарячу воду, нанести розчин на губку і протерти усі забруднені місця на плитці. Але під час використання цього способу потрібно бути обережними, щоб не подряпати плитку.

Как отмыть плитку в ванной инфографика
Як відмити плитку у ванній кімнаті/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти