StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Благовіщення 2022: всі забобони дня - від грошових до прикмет для зачаття

5 квітня 2022, 15:35
Які є прикмети і повір'я на Благовіщення, розібрався Главред.
Благовіщення прикмети для незаміжніх дівчат і заміжніх, на гроші, прикмети погоди та інші
Благовіщення - прикмети для незаміжніх дівчат і заміжніх, на гроші, прикмети погоди тощо / Колаж Главреда

Благовіщення Пресвятої Богородиці 2022 відзначається вже 7 квітня.

Вважається, що якщо в цей день загадати бажання, то воно неодмінно збудеться.

До слова, є і вельми неоднозначні прикмети на Благовіщення. Наприклад, вважається, що для залучення щастя потрібно цього дня щось вкрасти – щось недороге, тобто чисто символічно, і найкраще з роботи. Правда, священики таку прикмету категорично не схвалюють: порушення восьмої заповіді, як не крути.

відео дня

Ще одне повір'я на Благовіщення: вважається, що в день тижня, на який випало свято (наприклад, у 2022 році Благовіщення випало на четвер), не можна потім цілий рік починати серйозні справи/проекти. Удачі, мовляв, не буде.

Главред розібрався, які ще є прикмети і повір'я на Благовіщення.

Благовіщення: прикмети погоди

Головні прикмети на Благовіщення пов'язані з погодою:

  • якщо вітер, іній і туман 7 квітня – це до неврожайного року;
  • гроза – до теплого літа;
  • чисте сонячне небо – до частих гроз улітку.

Благовіщення: прикмети на гроші

На Благовіщення прийнято подавати милостиню, причому з самого ранку, коли ще вмитися і поснідати не встиг – відразу після виходу з церкви. До слова, деякі цікавляться, чи потрібно ходити до церкви на Благовіщення. Відповідь: однозначно так, як і на будь-яке релігійне свято.

читайте такожКоли Великдень 2022: дата, традиції і заборони святаЩе одна прикмета на Благовіщення на гроші – зібрати біля храму трави і цілий рік зберігати їх вдома за іконою: вважається, що це залучає в сім'ю достаток і багатство.

Є й спеціальна молитва від бід, горя і злиднів на Благовіщення (її читають у ніч перед святом):

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Без зап'ястя, але з хрестом під кришталевим мостом спить, сидить, але все чує і дивиться Старий святий з сивою бородою, босою. Він бачить і попереджає, у всіх сумних випадках мені допомагає: від голоду і холоду, від меча і вогню, від непримиренного чаклуна, від старості і передчасної старості, від усіх людей волосних, чесних і безчесних, від суду марного, покарання жахливого. Під мостом кришталевим Святий сивий сидить, спить, але все чує і дивиться. Хто мене зачепить, той його посох впустить. Хто його ненароком розбудить, той сам себе цим погубить. Ключики, замки навісні, слова мої потаємні і чаклунські. Не раз і не два закрийтеся, мої слова, Дев'ятьма замками, дев'ятьма ключами. Ключ, замок, язик. Амінь. Амінь. Амінь.

Благовіщення: прикмети для незаміжніх дівчат

Незаміжні дівчата на Благовіщення в старовину обов'язково ходили за водою. Якщо по дорозі дівчині пощастило знайти первоцвіт, то до осені, за прикметою, вона вийде заміж. Якщо знайти конкретно пролісок, то буде їй щастя. А щоб стати красивішою – потрібно покласти цю квітку в воду і вмитися нею.

читайте такожВербна неділя 2022: дата, традиції та заборони дня


Замовляння на любов і заміжжя на Благовіщення

Його до сходу сонця читають дівчата, які заміжні ще не були жодного разу.

Такі дівиці до сходу тричі вмивалися холодною водою з-під крана, примовляючи: "Господар води, визволити від біди, давши щастя, давши краси, давши молодості".

Потім простоволоса і в одній сорочці (без пояса, без прикрас тощо) дівчина відкриває вікно і коли на горизонті видно схід сонця, каже: "Зоря світала, роса впала, сонце встало, росу висушило. Сонце, висуши мою самотність, дай мені пару! Буду я світла, як світла зоря. Амінь".

Весілля на Благовіщення

Церква не благословляє грати весілля на Благовіщення, тим більше з подальшим гучним застіллям (адже триває Великий піст 2022). Якщо в одруженні є життєва необхідність, то можна оформити відносини в РАГСі, а вінчання провести вже пізніше.

Благовіщення: прикмети для зачаття

Є прикмети і для заміжніх жінок на Благовіщення. Наприклад, вважається, що якщо з ранку і до півночі встигнути 40 разів назвати чоловіка "милим", "улюбленим" – то ніяка розлучниця не страшна: буде в родині любов і благодать.

Більш того, є й спеціальні прикмети на Благовіщення, щоб завагітніти. Найвірнішою вважається – прочитати спеціальну молитву на зачаття. Такі молитви прийнято читати саме в свята, присвячені Богородиці:

богородица_Благовещение Пресвятої Богородиці. Ікона
богородица_Благовещение Пресвятої Богородиці. Ікона

Молитва Богородиці, щоб завагітніти

О, Пресвята Діво, Мати Господа Вишнього, скоропослухняна заступниці всіх, до Тебе з вірою вдаються! Призри з висоти Небесного величі своєї на мене непотрібну, що припадає до ікони твоєї! Почуй скоро смиренну молитву мене грішної і принеси ю до сина свого; умоли Його, нехай осяє похмуру душу мою світлом божественний благодаті Своєї і очистить розум мій від помислів суєтних, нехай заспокоїть стражденне моє серце і зцілить рани його, та напоумить мене на добрі справи і зміцнить работати йому зі страхом, нехай простить вся зроблена мною зла, нехай позбавить вічні муки і не позбавить Небесного свого царства. О, Преблагословенна Богородице! Ти благоізволіла єси нарещися в образі своєму грузинської, велевающі всім притекати до Тебе з вірою, не погорди убо мене скорботного і не попусти загинути мені в безодні гріхів моїх. На тебе по Бозі все моє сподівання і надія порятунку, і твоєму покрову і заступництву доручаю собі на віки. Славлю і дякую Господу, що послав мені щастя подружнього стану. Молю Тебе, матір Господа і Бога і Спасителя мого, та твоїми Матірними молитвами пошли мені і чоловікові моєму коханому чадо. Нехай дарує він мені плід утроби мого. Нехай влаштується він волею Його, на славу його. Зміни скорботи душі моєї на радість зачаття в утробі моєму. Так славлю і дякую Тобі матір Господа мого у всі дні життя мого. Амінь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти