StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли День матері 2022 в Україні: дата і традиції свята

27 листопада 2021, 13:31
Коли отримують привітання матусі в Норвегії, Росії та Франції - в матеріалі Главреда.
День матері 2022
День матері 2022 / ua.depositphotos.com/

Щорічно день матері в Україні відзначається у другу неділю травня. В Україні та більшості країн світу мами отримуватимуть сердечні привітання та приємні сюрпризи від улюблених діток 8 травня.

Про те, які державні свята чекають українців в 2022 році і скільки вихідних вони принесуть, читайте в нашому матеріалі: Календар 2022: як і коли відпочиває Україна.

День матері прийшов до нас з Америки. У 1910 році в штаті Віргінія він був оголошений офіційним святом, а вже в 1914 – другу неділю травня став загальнонаціональним святом американців. Традиція відзначати День матері поширилася по всьому світу.

відео дня

День матері 2022: як святкують у різних країнах

У деяких країнах існують особливі дати святкування Дня матері. Наприклад, в Норвегії це свято відзначають кожну другу неділю лютого, а в Швеції і Франції – в останню неділю травня.

У Лівані цей день припадає на 1 березня, а в Узбекистані шанують батьків 8 березня – в Міжнародний жіночий день.

У Білорусь відзначає День матері 14 жовтня. Ймовірно, ця дата пов'язана з іншим церковним святом - Покров Пресвятої Богородиці.

День матері в Росії 2021 припадає на останню неділю листопада. Цього року він випадає на 28 листопада.

В Іспанії, Португалії та Сербії матерів шанують 8 грудня.

читайте такожПравославний календар 2022: важливі дати, пости і поминальні дні

Традиції свята Дня матері

Цей день не обходиться без квітів, милих подарунків і душевних побажань. Підросли діти в цей день відвідують своїх мам, малюки – підносять мамам свої вироби і власноруч зроблені листівки. Громадські організації в цей день проводять акції на підтримку матерів висвітлюючи гострі проблеми, з яким і доводиться стикатися жінкам з дітьми.

День матері привітання своїми словами і в прозі

Мамочка, мила, рідна, кохана! Хочу привітати тебе з Днем матері! Ти найкраща матуся в світі! Я тебе дуже сильно люблю, пишаюся тобою і нескінченно вдячна за все, що ти зробила для мого щасливого життя. Я хочу побажати тобі, щоб ти ніколи не хворіла, щоб успіх був твоїм постійним попутником, щоб ти не переживала через дрібниці, а твоє добре серденько завжди залишалося таким же чуйним. З шаленою любов'ю і вдячністю, твоя донечка.

***

З Днем матері! Нехай кожна хвилинка життя буде наповнена любов'ю і радістю! Нехай ваше материнське серце не знає печалі. Нехай діти радують успіхами і турботою! Добра вам і радісного материнства!

***

Мама, нехай в твоєму житті буде багато щастя, радості і добра! Найголовніше - будь здоровою і сповненою сил! Бажаю, щоб ти залишалася такою усміхненою, доброю і ласкавою! Нехай удача постійно посміхається тобі, адже твої мрії обов'язково повинні збуватися! Люблю тебе всім серцем, пам'ятай це завжди!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти