StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Здуття живота: експерт поділилася своїми способами полегшити стан

2 вересня 2021, 23:55
Іноді здуття живота може бути викликано такими захворюваннями, як синдром роздратованого кишечника.
Кишечник_живот_місячні
Найчастіше причиною неприємного здуття живота є не дієта людини / Pixabay

Як правило, здуття живота помітно, коли в шлунку накопичується надлишок газу і посилюється. Це часто виникає після їжі і може викликати сильний дискомфорт і біль.

Як повідомляє Express.co.uk. здуття живота-це не те ж саме, що затримка води, хоча ці два вирази часто використовуються як синоніми.

Іноді здуття живота може бути викликане такими захворюваннями, як синдром роздратованого кишечника (СРК), особливо у вечірній час. Здуття живота при СРК, схоже, не пов'язане з надлишком вітру. Замість цього вважають, що це пов'язано з безладним просуванням вмісту по кишечнику.

Однак найчастіше причиною неприємного здуття живота є не дієта людини і певні інгредієнти, які він не переносить.

читайте такожЧим небезпечне здуття живота: лікарі дали відповідь

Інші фактори, що викликають здуття живота, також включають передменструальний синдром( ПМС), запор і зневоднення.

Якою б не була причина здуття живота, є швидкі і прості кроки, щоб спробувати подолати проблеми з травленням. Джоанна Дас, фітнес-експерт Curves, розповіла, які зміни в способі життя можуть зменшити кількість газів в організмі.

1. Зменшіть споживання алкоголю.

Після вживання алкоголю на наступний ранок у вас може залишитися загальний дискомфорт. Коли наші тіла зневоднені, вони утримують воду для компенсації. Отже, після ночі, коли ви випили, ви можете відчути легке здуття живота, оскільки алкоголь є запальним речовиною, що викликає набряк в тілі.

Якщо ви п'єте більше рекомендованої норми, більше 14 одиниць алкоголю в тиждень, ви можете викликати подразнення слизової оболонки шлунка. Дотримуйтесь рекомендованої для вашого віку дози і не допускайте зневоднення між напоями, щоб вивести токсини і полегшити похмілля на наступний день.

2. Зменшіть кількість солі і збільште кількість спецій

Спеції можуть полегшити здуття живота, викликане нетравленням шлунка. Зменшення споживання солі та збільшення споживання спецій може мати велике значення. Це тому, що ви зменшуєте натрій, який міститься в кухонній солі і викликає затримку. Кайенский перець полегшує газоутворення, що допомагає зменшити тиск і спазми. Ви можете додавати спеції в їжу або посипати напій за своїм вибором. Ви можете зробити те ж саме з куркумою, додати чайну ложку в чай або смузі.

3. Щодня займайтеся йогою

Щоденні заняття йогою можуть змінити вашу травну систему. Йога працює, розтягуючи м'язи живота і стимулюючи рух в кишечнику. Включіть тренування в свій ранковий розпорядок, і ви побачите зменшення здуття живота при дотриманні правильної дієти.4. Уникайте дріжджів.

Дріжджі містяться в таких продуктах, як хліб, тістечка, борошно і печиво. Гази після вживання хліба є звичайним явищем, але це також може означати, що у вас підвищена чутливість до глютену або інших речовин, що містяться в пшениці. Спробуйте поекспериментувати з вживанням в їжу різних видів хліба, наприклад, без пшеничного; якщо ви виявите, що шлунок все ще запалився, дотримуйтеся бездріжджової дієти.

5. Уникайте жувальної гумки

Жувальна гумка може здатися невинною і є швидким засобом для свіжого дихання, але вона змушує вас ковтати здуття живота. Багато жувальних гумок також містять штучні підсолоджувачі, такі як сорбіт, ксиліт та цукрові спирти. Оскільки ці цукрові спирти не засвоюються організмом, це може привести до здуття живота. В якості альтернативи виберіть органічні Жувальні гумки, вони низькокалорійні і не містять підсолоджувачів.

6. Їжте сніданки з високим вмістом білка

Вам слід почати свій день з вживання білка. Сніданок з високим вмістом білка зменшить спади в середині ранку або в другій половині дня. Це також зменшить ймовірність того, що ви потягнетеся за цукровою закускою, тому що вона містить інгредієнти, що викликають здуття живота, такі як надлишок натрію.

7. Позбавтеся від трубочок

Подібно до того, як занадто швидке прийняття їжі може привести до проковтування зайвого повітря, те ж саме може зробити і потягування напоїв через соломинку. Додатковий повітрозабірник викличе здуття живота і набряклість. Якщо ви п'єте воду через трубочку, це може бути причиною того, що в шлунку залишається зайва вода. Приберіть соломинку і повільно пийте через склянку або кухоль.

Такі прості заняття, як прогулянка, також можуть змусити кишечник рухатися більш регулярно, що, в свою чергу, допомагає виводити з організму зайві гази. Якщо запор є причиною здуття живота, життєво важливо змусити кишечник рухатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти