StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Молоко п'єш – серце і нирки вб'єш: названа головна небезпека молока

29 квітня 2020, 22:18оновлено 25 травня 2020, 18:13
Хто сказав, що молоко зміцнює кістки? В дитинстві нам таке говорили, а насправді це брехня.
Молоко шкідливе для серця та нирок / Instagram
Молоко шкідливе для серця та нирок / Instagram

Молоко - це найбезпечніша їжа, переконані чимало людей. Такі думки нам прищепили в дитинстві - молоком годувала мама, потім в дитячому садку змушували пити молоко, хто застав - в школі було те ж саме.

Разом з тим багато хто навіть не намагається розібратися в тому, чи дійсно молоко корисне. Нам сказали дорослі - ми повірили, і ця сліпа віра з нами на все життя. І ось тут наша безпечність зіграла з нами в злий жарт, і ми добровільно вживаємо отруту, та ще й думаємо, що при цьому організм свій насичуємо корисними речовинами.

Все це казки і найбільша брехня в нашому житті. Користь молока перебільшена, а наша думка про нього - помилкова, в черговий раз довели вчені.

відео дня

Річ у тім, що ми не п'ємо молоко з-під корови, і навіть ті, хто живе в селі, не завжди можуть купити домашнє молоко.

Чому молоко шкідливе

Камені в нирках

Сьогодні всі купують молоко пастеризоване. Сам процес пастеризації перетворює молоко в отруту уповільненої дії. Річ у тім, що в процесі пастеризації кальцій перетворюється в фосфат кальцію, який не засвоюється організмом і впливає на появу каменів в підшлунковій залозі та нирках.

Холестерин

Якщо пити молоко постійно, що можна нашкодити здоров'ю. Річ у тім, що в одній склянці молока міститься чверть добової дози холестерину. Таким чином регулярне вживання молока призводить до підвищення рівня холестерину в крові, негативно впливає на стінки судин і може привести до гіпертонії - а це "тихий вбивця".

Чому не можна пити знежирене молоко

Деякі експерти кажуть, що знежирене молоко - корисне. Це теж казки, тому що це найшкідливіше молоко, в якому відсутні будь-які корисні властивості.

Учені визначили, що під час знежирення молока у ньому зменшується кількість корисних речовин, а також (увага!) з'являються шкідливі трансжири. А трансжири - це збудники хвороб серцево-судинної системи. Таким чином, знежирене молоко шкідливе.

Молоко не зміцнює кістки

Хто сказав, що молоко зміцнює кістки? У дитинстві нам точно таке говорили, а насправді це брехня. Медики з'ясували, що молоко аж ніяк не сприяє тому, щоб наші кістки стали міцними. Як показало дослідження, організм людини виділяє велику кількість кислоти на перетравлення тваринного білка, що міститься в молоці і молочних продуктах. У зв'язку з цим, збільшується pH крові. Для нейтралізації організм бере кальцій з організму, фактично вимиваючи його з наших кісток.

Ось і вся правда.

читайте такожУбивця в салаті: названі шкідливі властивості фаворита весняних салатівНагадаємо, раніше повідомлялося, що нешкідливий на перший погляд домашній холодець небезпечний і може в прямому сенсі вбити своїх господарів, або, принаймні, покласти надовго в лікарню. За словами лікарів, якось відомий мікробіолог Луї Пастер зумів вивести в желатиновому бульйоні колонії бактерій. А це свідчить про те, що це найсприятливіше середовище для бактерій, в якому вони розмножуються "зі швидкістю світла".

Тому холодцем отруїтися можна дуже швидко - це отрута на столі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти