StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кому не можна їсти рис - відповідь дієтолога

24 серпня 2021, 02:35
Експерт розповіла про користь рису і пояснила, кому і чому не можна їсти цей популярний продукт.
рис
Їсти рис можна не всім / Фото ua.depositphotos.com

Рис - корисний дієтичний продукт. Він незамінний при схудненні, оскільки складні вуглеводи, що ньому містяться, надовго забезпечують ситість і дозволять не переїдати. Але їсти рис можна не всім - лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, кому цей продукт протипоказано.

У чому користь рису

У відвареному рисі міститься 2,6 грама жирів і всього 120 калорій на 100 грамів продукту. Крім того, рис багатий на вітаміни групи B, що необхідні для нервової системи, калій, марганець, цинк магній, фосфор. Є натуральним сорбентом, позбавляє організм від токсинів і перешкоджає відкладенню солей, передає РИА Новости.

Рис легко засвоюється і корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються діареєю і здуттям живота. При гострому гастриті рекомендуються рідкі рисові каші на воді.

відео дня

Кому не можна їсти рис

Людям, схильним до запорів, рис не слід вживати частіше, ніж двічі на тиждень. А при наявності ожиріння рис слід і зовсім виключити, оскільки він посилить проблеми з перистальтикою кишечника.

"Білий рис не рекомендується при діагнозі "діабет": його глікемічний індекс – 70, а індекс каші на молоці складе вже 75. Повністю здоровій людині можна з'їдати не більше 200 грамів відвареного рису на день", — розповіла Корабльова.

Як повідомляв Главред, експерти пояснили, який рис поживніший - білий або коричневий.

Також стало відомо, чим небезпечний для тіла звичайний рис.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти